[11][17]
Kilpagolf

Suomi yhdeksäs Euroopan PGA:n joukkuemestaruuskisoissa

Top 10 -sijoitus oli Suomelle ensimmäinen tällä vuosikymmenellä.

Jarkko Raski, Tomi Tolsa ja Joonas Paananen päätyivät yhdeksännelle sijalle Turkin Belekissä käydyssä PGAE – International Team Championshipissä. Kokonaistuloksen 577 pelannut Suomi hävisi voiton vieneelle Saksalle 28 lyönnillä.

Raski (73–69–74–70) oli henkilökohtaisissa tuloksissa paras suomalainen. Hän sijoittui 57 pelaajan joukossa 12:nneksi alitettuaan 72 reiän parin kahdella lyönnillä. Tämän sarjan ykkönen oli Saksan Dennis Küpper (-18).

Joukkueiden kokonaissaldoon huomioitiin päivittäin kaksi parasta noteerausta. Suomen tulokseen kelpuutettiin Raskin ja Tolsan kolme sekä Paanasen kaksi kierrosta.

Suomi kohensi viimevuotista sijoitustaan tuntuvasti, sillä joukkue oli vuoden 2016 turnauksessa 23:s. Tuolloin kilpailuun osallistui 26 joukkuetta eli seitsemän maata enemmän kuin tänä vuonna.

”Turkin epavarma turvallisuustilanne askarruttaa ihmisiä, se heijastui selvästi osallistujamäärässä”, kisassa seitsemännen kerran mukana ollut Raski sanoi.

”Täällä riitti silti kovatasoisia joukkueita ja pelaajia. Osallistujien joukossa oli paljon Euroopan kiertue – ja Challenge Tour -kokemusta omaavia rutinoituneita kilpailijoita, kuten Graham Fox ja kanssani ensimmäisenä päivänä pelannut Dennis Küpper.”

Top 6 -maiden edustajat ovat Raskin mukaan käytännössä pelaavia ammattilaisia, joille kertyy parisenkymmentä turnausta vuodessa − pääosin pro-am-kisoja.

Me voimme sitten taistella mitalisijoista, kun Ilonen, Korhonen ja kumppanit siirtyvät eläkkeelle tourilta ja alkavat opettamaan.

Skotlanti (-24), Englanti (-21) ja Irlanti (-20) ja Wales (-19) täydensivät turnauksen kärkiviisikon.

Suomelle sijoitus top 10:een oli ensimmäinen kahdeksaan vuoteen, parhaimmillaan Suomi on ollut Euroopan PGA:n joukkuemestaruuskisoissa kuudes.

”Meidän jengi veti kyllä liki aivan maksimit. Tavoite oli pelata parissa ja tulos oli +1. Oma tulokseni -2 oli yhdenlainen suonenveto”, Raski sanoi.