[13][26]

[13][26]
Kilpagolf

Suomalaisilla pettymysten päivä haastajakiertueilla

Elina Nummenpää putosi kärjen kyydistä Sveitsin turnauksen finaalikierroksella. Sunnuntaina epäonnistunut Peter Erofejeff ei saanut peliinsä lentoa Espanjan CT-kisassa avauspäivän jälkeen.

VP Bank Ladies Openissa kaksi ensimmäistä kierrosta mainiosti pelanneen Elina Nummenpään haaveet korkeasta sijoituksesta haihtuivat sunnuntaina. Lyönnin päässä kakkostilaa jakaneista pelaajista ollut LET-pelaaja löi kisan päätöspäivänä tuloksen 75, ja putosi jaetulle 24. sijalle.

Nummenpää (-3) teki kolmannella kierroksella kolme birdieä, neljä bogia ja yhden tuplabogin. Huonoin vaihe osui takaysin kahdella ensimmäisellä ja viimeisellä reiällä, jotka hän pelasi yhteensä viisi yli parin.

Kisan parhaaksi suomalaiseksi nousi Sanna Nuutinen (-4), joka oli loistavan ulosmenon jälkeen hyvää vauhtia matkalla kymmenen joukkoon. Kierroksen toinen puolisko osoittautui sunnuntaina hankalaksi (kolme bogia) Nummenpään tavoin myös hänelle, ja sijoitukseksi jäi jaettu 17:s.

Kilpailun voitti finaalikierroksen kovimman tuloksen (66) pelannut Noemi Jimenez (-12). Toinen espanjalainen Elia Folch ja Belgian Chloe Leurquin jäivät lyönnin päähän. Ruotsin Lynn Carlsson (-10) oli parhaana pohjoismaalaisena neljäs.

Sveitsin turnauksen seitsemän muuta suomalaista karsiutuivat kolmannelta kierrokselta.

Erofejeff 69:s Challenge de España -turnauksessa

Peter Erofejeffin peli ajautui loppua kohden sivuraiteille, mutta jatkopaikka kauden ensimmäisessä CT-kisassa oli kaikesta huolimatta positiivinen asia. Kuva: Getty Images

Bilbaon eteläpuolella pelatun haastajakiertueen kilpailussa iloisesti jatkoon yltänyt Peter Erofejeff (+11) ei saanut käännettyä sunnuntaina laskusuuntaiseksi käynyttä otettaan. Hän pelasi turnauksen päätöspäivänä tuloksen 80, ja jäi viikonlopun kierroksille päässeistä viimeiseksi.

Erofejeff, Mikael Salminen ja Espanjassa karsiutunut Lauri Ruuska saivat täksi kaudeksi kahdeksan villiä korttia Challenge Tourille sijoituttuaan viime vuonna kolmen joukkoon Finnish Tourin rankingissa.

Challenge Tourin vakituisista pelaajista Kim Koivu ja Kalle Samooja jäivät 1–2 lyöntiä cut-rajan alapuolelle.

Izki Golfin kentällä pelatun kilpailu oli Oscar Lengdenin (-15) ylivoimaa. Euroopan kiertueellakin voittanut britti Ross McGowan ja Hollannin Wil Besseling hävisivät voittajalle neljällä lyönnillä.

Samoojan ja Espanjan kilpailun sivuuttaneen Oliver Lindellin pelit jatkuvat tulevalla viikolla Sisiliassa European Tourin ja haastajakiertueen yhteisturnauksessa. Koivun suuntana on puolestaan Portimao, jossa pelataan Challenge Tourin ohjelmaan kuuluva 56° Open de Portugal -turnaus.