[6][5]

[6][5]
Kilpagolf - Nordic League

Simo Haavisto jälleen paras suomalainen Nordic Liigassa

Viime viikolla voitosta uusinut naantalilainen venyi Tanskan turnauksessa top 10:een. Tiia Koivisto ja Sanna Nuutinen pelasivat pirteästi LETAS-kiertueella.

Simo Haavisto (-4) alkaa hiljalleen saada yhä tukevampaa jalansijaa Pohjoismaiden kiertueella. Hän sijoittui Skjoldenæsholm Golf Centerissä pelatussa Made in Denmark Qualifier -kilpailussa jaetulle yhdeksännelle tilalle.

Avauspäivänä tuloksen 71 lyönyt Haavisto laittoi perjantaina kaksi lyöntiä paremmaksi. Hän teki virheettömän kierroksensa kaikki kolme birdietään sisääntulossa.

Kilpailu jouduttiin typistämään kovien sateiden vuoksi 36-reikäiseksi. Se toi omat mausteensa kärkikamppailuun, jossa Ruotsin Åke Nilsson ja Norjan Martin Ulseth (-8) olivat kaksi parasta. Ensin mainittu veti uusinnassa pidemmän korren.

Ecco Tourin kalenteriin kuuluvassa kilpailussa oli nimensä mukaisesti jaossa kuusi paikkaa kolmen viikon kuluttua Himmerland Golf & Spa Resortissa pelattavaan Tanskan ET-turnaukseen. Haavisto jäi lopulta vain kahden lyönnin päähän suorasta paikasta kyseiseen kilpailuun.

Haaviston kanssa molemmat kierrokset pelannut amatööri Otto Vanhatalo (-1) oli 30:s ja Mikko Lehtovuori 44:s (+1). Muut suomalaiset eivät mahtuneet 50:n joukkoon.

Ruotsin Christopher Feldborg Nielsen jatkaa Nordic Liigan rankingin kärjessä. Antti Ahokas on viidentenä ja Tuomas Salminen 25:ntenä. Haavisto nousi välittömästi Linus Väisäsen kantaan sijalle 33.

Koivisto seitsemäs Sundsvallissa

Tiia Koivisto pelasi hyvän turnauksen Ruotsissa. Kuva Juha Hakulinen

Tiia Koivisto (par) venyi jaetulle seitsemännelle sijalle Sundsvall Golfklubbilla pelatussa Swedish Golf Tourin kilpailussa. Hän pelasi päätöskierroksella tuloksen 68, ja hävisi tasaisessa kisassa kärjelle kaksi lyöntiä.

Sanna Nuutinen (+1) mahtui hänkin tasapainoisen esityksen jälkeen kymmenen joukkoon.

Krista Bakker ja Linda Henriksson (+5) jakoivat 27. sijaa sekä Leena Makkonen ja Oona Vartiainen (+9) 45. sijaa. Muut suomalaiset karsiutuvat finaalikierrokselta.

LETAS-kiertueen ohjelmaan kuuluvan Castellum Ladies Openin voiton vei play offissa Ranskan Astrid Vayson De Pradannen nenän edestä Espanjan Luna Sobron. Kaksikko päätyi kolmen kierroksen päätteeksi tulokseen 208 (-2).

Englannin Meghan MacLaren on naisten kakkoskiertueen pistetilastossa selvässä johdossa.