[13][26]

[13][26]
Kilpagolf

Sanna Nuutinen kuudes LETAS-kiertueella – Janne Kaske seitsemäs ADT:lla

Valencian turnaus päätti LETAS-kauden. Aasian kakkoskiertueella kilpaillaan vielä jouluaattonakin.

Sanna Nuutinen esiintyi edukseen LETAS-kauden päättäneessä Santander Golf Tour LETAS El Saler -kilpailussa. Kokonaistulos 219 (+3) oikeutti jaettuun kuudenteen sijaan.

Nuutinen oli kahden kierroksen jälkeen kolmantena, mutta ei pystynyt tuloksen 76 myötä säilyttämään asemiaan. Parhaan tuloksensa (71) hän pelasi toisena päivänä.

Leena Makkonen (+10) oli 27:s. Linda Henriksson, Elina Nummenpää ja Tiia Koivisto karsiutuivat.

Nuutinen osallistuu seuraavaksi ensi viikolla Abu Dhabissa pelattavaan LET:n turnaukseen. Muut Valencian LETAS-kisassa pelanneet jatkavat kauttaan naisten Euroopan kiertueen karsinnoissa.

Kisan voitti Ruotsin Emma Nilsson (-6) niukasti ennen Islannin Valdis Thora Jonsdottiria (-5). Norjan Tonje Daffinrud (-1) sijoittui kolmanneksi.

Kiertueen rankingin viisi parasta lunasti ensi kaudeksi kortin LET:lle. Englannin Meghan MacLaren oli ylivoimainen pisteykkönen. Muut top 5:een sijoittuneet pelaajat olivat Valentine Derrey (FRA), Nina Muehl (AUT), Luna Sobron (ESP) ja Charlotte Thompson (ENG).

Henriksson päätyi parhaana suomalaisena sijalle 25.

Kaskelle kauden kolmas top 10 -sijoitus

Janne Kaske pelasi Kuala Lumpurissa yhden kauden parhaista kilpailuistaan. Kuva: Getty Images

Janne Kaske (-6) ryhdistäytyi kehnon avauskierroksen (76) jälkeen Malesiassa, Kuala Lumpurissa käydyssä Asian Development Tourin kilpailussa. Hän päätti urakkansa PGM MIDF Championshipissä tulokseen 69 jakaen seitsemännen sijan isäntämaan Amir Nazrinin kanssa.

Kyseessä oli Kasken kauden kolmas top 10 -sijoitus Aasian kakkoskiertueella. 31-vuotias porvoolaislähtöinen pelaaja on ADT:n rankigissa 21:ntenä.

Asian Development Tourilla on tällä kaudella jäljellä vielä viisi turnausta. Päätösturnauksen (Thaimaa) finaalikierros pelataan jouluaattona.