[11][15]

[11][15]
European Tour

Mikko Ilonen hyökkäysasemissa Marokon kisassa

Ranskan Gregory Havret (-6) johtaa ET:n Marokon kisaa Rabatissa. Mikko Ilonen (72-73,-1) lähtee viikonlopun kierroksille sijaluvulta 20. Mikko Korhonen(74-,75,+3) karsiutui lyönnillä.

Royal Golf Dar Es Salamin pitkä kenttä (6964 m) piti lauantainakin tulostason kurissa, mutta kisan tasaisena.

Jatkoon päässeet 71  pelaajaa ovat vain kahdeksan lyönnin sisällä toisistaan.

Mikko Ilosella oli perjantaina kortissaan vähemmän tapahtumia (kaksi birkkua ja kaksi bogia) kuin avauspäivänä, jolloin hän tehtaili viisi birkkua.

”Kierros oli todella hauska ja mielenkiintoinen. Ei ollut missään mielessä helppoa. Väylät ja viheriöt olivat väliin pahasti kateissa. Silti pysyin rauhallisena ja tein hyviä pareja. Peli-ilme oli hyvä.’
”Positiivisinta on, että olen tökkinyt monta isoa puttia sisään molempina päivinä. Itseluottamus, joka on ollut tällä rastilla väliin alhaalla, on petraantunut hurjasti”, Ilonen ynnäili.

”Pitkän tauon jälkeen tuntuu erittäin mukavalta päästä pelaamaan neljä kierrosta ja kisaamaan hyvistä sijoituksista ennen kahta Kiinan kisaa”, hän iloitsi.

Ilosella on Marokon kisassa hurja menestyshistoria. Viisi kisaa, kolme top ten-sijoitusta (2,3,7), huonoimmatkin 17. ja 37. Keskiarvo 13,2 on lahtelaisen ylivoimaisesti paras niissä kisoissa, joihin hän on osallistunut vähintään viidesti.

Viheriöt ja väylät olivat usein kateissa, mutta lähipeli ja etenkin putti toimivat. Kuva: Getty Images.

Viikonloppu antaa mahdollisuuden hyvään nousuun, vastaavasti lieväkin epäonnistuminen vie kaikkia pelaajia hissin nopeudella pohjakerroksiin.

Mikko Korhosella lyönti liikaa

Alkuvuoden upeasti pelannut Mikko Korhonen (74-75,+3) ei löytänyt riittäävä tulosvirettä Rabatissa. Perjantaina birdejä syntyi avauspäivän tavoin kaksi. Molemmilla kierroksilla tuloskorttiin tullut tupla muodostui kohtaloksi.

Selän jumiutuminen vei puhdin Mikko Korhosen pelistä. Kuva: Getty Images

”Niin raihnainen oloni oli, että en uskonut pelaavani alle 80. Pelkkä kävely oli ylivoimaisen tuntuista. Alaselkä on niin kunnolla jumissa, että en pääse lyönnissä läpi ollenkaan”, Korhonen kommentoi.

Toisen kierroksen ulosmenon (+3) jälkeen Korhonen kehitti kiriä tekemällä birdien 15:lla. Kolmatta olisi tarvittu jatkoonpääsyyn. Se jäi syntymättä, Korhonen putosi ensimmäisen kerran jatkosta kuluvalla kaudella.

Hän matkustaa seuraavaksi Ilosen tavoin kahteen Kiinan kisaan.

Gregory Havret hakee neljättä voittoaan

Kisaa johtava 40-vuotias Gregory Havret on Ranskan kokeneimpia ET-pelaajia. Kisoja on takana 469, voittoja on vyöllä kolme.

Rabatissa hänellä oli perjantaina mahdollisuus pieneen karkumatkaankin, mutta kahden viimeisen väylän bogit kutistivat eron lyöntiin.  Havret on tuoreimmalla maailmanlistalla 400:s, paras vire on ollut konkarilla kateissa.

Gregory Havret on ollut lukuisia kertoja ET:lla kärkipallossa viikonloppuna. /Getty Images)

Kylmänviileäksi voittajatyypiksi häntä on vaikea kuvailla, ykköstilojen suhde muihin palkintopallisijoihin verrattuna (3-5-7) antaa tästä jo osviittaa. Havret on kokenut monia syvemmällekin vieneitä ”sulamisia” ET-urallaan

Uran hienoimman saavutuksensa hän kuittasi vuoden 2010 US Openissa Pebble Beachin kentällä.

Graeme McDowell voitti lyönnin erolla ennen superyllättäjä Havretia, joka raivasi tiensä mukaan karsinnan kautta.

Tuloslistalla olivat seuraavina Phil Mickelson, Tiger Woods ja Ernie Els. Vaikka ranskalainen Marokossa voittaisikin, Pebble Beachin muistot säilyvät suurella todennäköisyydellä golfuralta päällimmäisinä mielessä.