Kierroksen alussa säkenöineen Korhosen nousu jatkui Prahassa − ”Mahdollisuus hyvään on olemassa” - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kierroksen alussa säkenöineen Korhosen nousu jatkui Prahassa − "Mahdollisuus hyvään on olemassa"

Mikko Korhonen halajaa sunnuntaina Czech Mastersin voittotaisteluun. Kuva: Getty Images

Korhonen on saanut kuudennella yrittämällä otteen Albatross Golf Resortin kentästä.

Mikko Korhonen pelasi toisen perättäisen 67 lyönnin kierroksen Prahassa meneillään olevassa European Tourin kilpailussa. Se siivitti tilanteessa -12 olevan Suomen ykköspelaajan jaetulle 10. sijalle, kun päivän viimeiset ryhmät etenevät takaysin puolivälissä.

Eroa kärkipaikkaa jakaviin Adri Arnausiin ja Thomas Pietersiin on kolme lyöntiä.

Sijalta T14 kolmanteen päivään lähtenyt Korhonen sai lauantaina todellisen unelmalähdön tehtyään heti kättelyssä neljän birdien suoran. Ensimmäinen kolmannes päättyi kierroksen ainoaan bogiin, jonka hän kuittasi saman tien birdiellä.

Jatkossa meno tasaantui, eikä toisella kenttäpuoliskolla nähty parien lisäksi kuin 17. reiällä tullut kierroksen kuudes birdie.

”Alku oli tykitystä. Kaikki meni ja vielä pari kierähti siinä. Sitten oli rauhallisempaa pitkään”, sanoi päivästä toiseen asemiaan kohentanut Korhonen.

”Lopussa oli vielä pari hyvää paikkaa. On sanottava, että aika kontrollissa olin koko päivän”.

Korhonen on ollut mukana jokaisella kerralla nyt kuudetta kertaa European Tourilla pelattavassa Czech Masters -kilpailussa. Ennen tätä viikkoa ainoa jatkoon pääsy oli vuodelta 2016, jolloin hän jäi 62:nneksi. Nyt Korhonen taistelee aivan toisenlaisista sijoituksista.

”Toivottavasti huomenna uppoaa yhtä hyvin, mahdollisuus hyvään on olemassa.”

Kierroksen jälkeinen lyöntiharjoitus jätti Tapio Pulkkaselle hyvän fiiliksen päätöspäivää ajatellen. Kuva: Getty Images

Myös muut suomalaiset pelasivat lauantaina hyvin; tuloksen 69–71 välimaastoon. Kalle Samooja (-9) jakaa 18. sijaa ja lyönnin päässä turkulaisesta oleva Kim Koivu (-8) löytyy sijalta T24.

”Oli aika kaksijakoinen rundi. Sain hyvän startin päivään ja tein helpot birkut neljännelle ja kuudennelle väylälle. Kahdeksannella tuli niin pehmeä tupla, että siitä oli vähän vaikea toipua. Hetki meni ajatusta keräillessä”, Samooja kertoi tiedotteessa.

”Harmittaa kyllä nuo säädöt. Sitä kautta kärki karkasi. Isketään huomenna virheetön kierros, niin hyvää nousua on vielä luvassa.”

Samassa nipussa edellisten kanssa on myös Tapio Pulkkanen (-7), joka mahtuu niukasti 30:n joukkoon.

”Tänään oli vähän tuskainen päivä. Alussa en saanut birkkupaikkoja käytettyä ja myös par-viitoset meni vähän nihkeästi siihen nähden, että kaikilla pääsin yrittämään toisella päälle. Treenissä tuntui lyönti superhyvältä kierroksen jälkeen, joten huomenna tavoitellaan nousua listalla”, Pulkkanen sanoi.

Pohjoismaalaisittain parasta kyytiä ovat tarjonneet ruotsalaiset Rikard Karlberg ja konkari Robert Karlsson, jotka jakavat kolmatta sijaa lyönnin päässä kärjestä. Norjan Kristoffer Reitan (-13/T6) mahtuu niin ikään top 10:een.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje