Kenttäennätyksellä johtoon noussut Cameron Smith missasi Liberty Nationalilla niukasti tuloksen 59 - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Kenttäennätyksellä johtoon noussut Cameron Smith missasi Liberty Nationalilla niukasti tuloksen 59

Cameron Smith sai kerrata onnistuneen urakkansa jälkeen kierroksen tähtihetkiä. Kuva: Getty Images

PGA Tourilla pidetään välipäivä lähestyvän myrskyn vuoksi. Northern Trustin neljäs kierros pelataan kokonaisuudessaan maanantaina.   

Cameron Smith järjesti PGA Tourin ensimmäisen pudotuspeliturnauksen kolmannella kierroksella melkoisen show’n, joka oli huipentua viitosella alkavaan tulokseen. Smithille siunaantui Liberty National Golf Clubin kentän 18. reiällä noin 3,5-metrinen birdieputti, joka onnistuessaan olisi vienyt hänet niiden harvojen pelaajien joukkoon, jotka ovat lyöneet Yhdysvaltain kiertueella tuloksen 59.

Australialainen tähtäsi birdieputtinsa päätösviheriöllä reiästä vasemmalle, mutta putti ei koskaan taipunut takaisin oikealle.

”Näin jälkeenpäin ajatellen, en ymmärrä kuinka luin sen putin noin. Mutta näin se nyt meni”, aiemmin tällä viikolla 28-vuotissyntymäpäiväänsä viettänyt Smith sanoi.

Hulppeat 11 birdieä sisältänyt kierrostulos 60 merkitsi kuitenkin uutta kenttäennätystä ja Northern Trust -kilpailun kärkipaikkaa yhdessä Jon Rahmin kanssa kokonaistilanteessa -16. Se on myös hänen kovin henkilökohtainen tuloksensa uran kaikki kierrokset huomioiden.

”Olen pelannut joskus tuloksen 62 kotikentälläni Brisbanessa.”

Sijalla 25 ja seitsemän lyöntiä kärjestä ollut Smith aloitti kolmannen kierroksen kello 11 paikallista aikaa eli lähes kolme tuntia päivän viimeistä ryhmää aikaisemmin. Jo alku näytti lupaavalta, sillä hän teki viisi birdieä kuuden ensimmäisen reiän aikana. Kuudes birdie tuli viheriön ulkopuolelta, kun hän laittoi pallonsa etuysin päätteeksi yhdeksän metrin päästä sisään lob wedgellään.

Takaysi käynnistyi birdiellä ja kaksi seuraavaa onnistumista tuli perätysten sisääntulon puolivälissä. Hurjastelu jatkui yhtä mielettömänä, Smithin tehtailtua päivän 10. ja 11. birdiensä kolmanneksi ja toiseksi viimeisellä reiällä.

Yleisö antoi Smithille villisti suosionosoituksiaan hänen kävellessään 18. väylällä kohti viheriötä. Lehtereiltä kuului monenlaisia sekalaisia huutoja ja kannustusta.

”Newyorkilaisyleisö osaa käyttäytyä välillä aika brutaalisti. Nyt kaikki olivat minun takanani, ja se oli siistiä”, Smith sanoi.

Ennen viimeistä birdieputtiaan Smith tasoitteli piikinjäljet linjaltaan ja teki Aim Point -rutiininsa. Pallon lähdettyä lavasta, hän nosti välittömästi päänsä tiedostettuaan, että oli lukenut puttinsa väärin. Se ei silti loistavaa esitystä himmentänyt.

Smithillä on koko sunnuntai ylimääräistä aikaa fiilistellä hienoa suoritustaan, sillä New Jerseyn turnauksessa pidetään lähestyvän Henri-myrskyn vuoksi välipäivä. Neljäs kierros pelataan kokonaisuudessaan maanantaina.

Hän saa kärkiryhmässä seuraa Jon Rahmista, joka on pysytellyt turnauksen johtopaikalla ensimmäisestä päivästä alkaen. Niin ikään peliään päivästä toiseen parantanut tuore isä Erik van Rooyen on lyönnin päässä edellisistä.

Nousujohteisesti ovat pelanneet myös Shane Lowry ja Viktor Hovland (-13), jotka jakavat toiseksi ja kolmanneksi parhaina eurooppalaisina kuudetta sijaa. Heidän ja kärkitrion väliin mahtuvat vielä tilanteessa -14 olevat Justin Thomas ja Tony Finau.

Seuraavaan pudotuspeliturnaukseen otetaan 70 eniten FedEx Cupin pisteitä ansainnutta pelaajaa. 54 reiän jälkeisten asetelmien perusteella Alex Norén (T17) ja Ian Poulter (T60) ovat vaarassa jäädä rannalle BMW Championshipistä.

Muista eurooppalaisista, karsiutuneilla Matthew Fitzpatrickilla ja Tyrrell Hattonilla ei ole enää mahdollisuutta vaikuttaa tilanteeseensa omalla panoksellaan, ja myös heidän kautensa jatkuminen PGA Tourilla on vaakalaudalla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje