Kelly, 48, vauhdissa Players Championshipissä - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Kelly, 48, vauhdissa Players Championshipissä

Jerry Kelly tavoittelee Ponte Vedra Beachillä elämänsä voittoa. Kuva: Getty Images

Sisääntulon viisi birdietä siivittivät Jerry Kellyn tulokseen 65, Players Championshipin toisella kierroksella. Seitsemän alle on kisan toistaiseksi paras noteeraus, ja se nosti hänet jaetulle kärkipaikalle yhdessä Kevin Na’n kanssa.

”Nautin, kuinka adrenaliini virtaa” Kelly sanoi. ”Olen 48-vuotias. Se on toisaalta kovaa rääkkiä, mutta toisaalta hyödyksi vanhentuvalle kropalleni. Haluaisin pysyä vielä pari päivää kyydissä mukana, ja pitää hauskaa.”

Kelly on ennenkin keikkunut Playersin kärjessä. Hänellä oli kahden lyönnin johto Tiger Woodsiin ennen vuoden 2001 turnauksen päätöskierrosta. Woods vei lopulta voiton, ja oli ykkönen myös hieman tuonnempana pelatussa Mastersissa. 14 vuotta myöhemmin heidän roolinsa ovat toisenlaiset.

”Tajusin että minulla olisi vielä yksi tilaisuus tällä (TPC Sawgrass) kentällä”, Kelly sanoi. ”En olisi uskonut, että siihen voisi mennä näin kauan. Koko ura on hujahtanut yhdessä silmänräpäyksessä.”

Myös Kevin Na oli kolme vuotta sitten Playersin paalulla 54 reiän jälkeen, kunnes hänen pelinsä sekosi ”henkisiin” lyöntiongelmiin päätöspäivänä.

Na oli vuonna 2012 tunnettu hitaista lyöntirutiineista, mikä johtui svingiä vaivanneesta jipsistä. Hänellä oli toisinaan suuria vaikeuksia toteuttaa backsvingiään. Pahimmillaan Na svingasi mailansa harjoituslyönnin tyylisesti pallon yli voidakseen aloittaa svinginsä uudelleen. Se oli ikävännäköistä katseltavaa, mutta pelaajalle itselleen kärsimys oli tietysti toista luokkaa.

Nyt hänen kiusallinen svingiongelmansa on taaksejäänyttä elämää. ”Olen tätä nykyä henkisesti vahvempi, ja myös onnellisempi kokemani jälkeen”, maailmanlistalla sijalla 22 oleva Na mietti.

Rickie Fowler, Chris Kirk, David Hearn ja Branden Grace ovat kahden lyönnin päässä kärkikaksikosta.

Fowler ja Ian Poulter äänestettiin kollegojen kyselyssä kiertueen yliarvostetuimmiksi pelaajiksi, 24 prosentin äänisaaliilla. Fowler, World Rankingin 13:s, on voittanut urallaan kaksi kilpailua maailmanlaajuisesti. Hänen vahva OWGR-sijoituksensa perustuu pitkälti viime vuoden neljään Top 5 -sijoitukseen major-turnauksissa.

”Jos joskus tarvitsen potkua takamukseen, voin miettiä tämän äänestyksen tulosta. Saan sitten asiat mielessäni paremmin oikeaan järjestykseen, ja voin palata eri asenteella sorvin ääreen.”

Ensimmäistä kisaansa Mastersin jälkeen pelaava Tiger Woods (par) löi toisella kierroksella tuloksen 71, ja meni niukasti viikonlopun kierroksille. Tiger teki päivän viimeisellä reiällä tärkeän birdien lyötyään pallonsa wedgellään pehmeästi kolmen metrin päähän lipusta.

Turnauksen isoimmilla suosikeilla ja tähdillä oli perjantaina vaikeaa. Rory McIlroy (-4) on hyvin kuvassa mukana, mutta samassa ryhmässä hänen kanssaan pelanneet Jordan Spieth (+3) ja Jason Day (+6) jäivät kauaksi cut-rajasta. Day teki 81 lyönnin kierroksellaan kaksi tuplaa ja yhden triplan… Phil Mickelson pelasi tuloksen 76, ja karsiutui kolmannen kerran peräkkäin Playersin jatkokierroksilta.

Lähde: AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje