[6][5]

[6][5]

Kehno loppu söi Tiia Koiviston haaveet top 10 -sijoituksesta LET-kiertueella

Kuumuus tuotti Tiia Koivistolle vaikeuksia Kenian turnauksessa. Kuva: Tristan Jones

Esther Henseleit voitti vaikeissa olosuhteissa pelatun Kenya Ladies Openin toisen kerran peräkkäin.

Tiia Koiviston (+9) toiveet uran toisesta top 10 -sijoituksesta haihtuivat Keniassa käydyn LET-kilpailun päätöspäivänä. Hän pelasi Kenya Ladies Openin neljännellä kierroksella tuloksen 76, ja putosi 12. sijalta 21:nneksi.

Koivisto oli vielä takaysin loppupuolella yhdeksäntenä, mutta kolmella viimeisellä reiällä tulleet bogey, tuplabogey ja bogey vaativat veronsa.

”Kahdella viimeisellä kierroksella loppui jostain syystä energiat kesken”, Koivisto sanoi.

”Kuumuus on tuottanut hieman vaikeuksia. Ensimmäiset 12 reikää oli todella hyvää tekemistä, sitten lähti vain huonoon suuntaan. Ensi kisassa sitten vähän terävämmin”, hän jatkoi.

Kauden avauskilpailun paras suomalainen jätti viisi sijaa alemmaksi päätyneen Elina Nummenpään (+10) yhden lyönnin päähän. Eroa kolmannelta sijalta turnauksen voittoon kirineeseen Esther Henseleitiin kertyi 11 lyöntiä.

Sanna Nuutinen (+12) jakoi 38. sijan ja Emilia Tukiaisen (+20) sijoitus oli T60. Emily Penttilä karsiutui.

Esther Heinseleit (-2) voitti myös ensimmäisen, joulukuussa 2019 pelatun Kenya Ladies Openin. Espanjan Marta Sanz Barrio hävisi saksalaiselle yhdellä lyönnillä. He olivat myös turnauksen ainoat alle parin pelanneet kilpailijat.

Mombasan pohjoispuolella Vipingo Ridgen kentällä pelatun kisan tulostasoa heikensi kova tuuli ja kuivuuden kovettamat viheriöt, joilla pallonhallinta oli konstikasta.

Ladies European Tourin kilpailut jatkuvat maaliskuun puolivälin jälkeen Saudi-Arabiassa.