19.9.–26.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][14]
KilpailuaSuomalaista

19.9.–26.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][14]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Kaymer sivusi kenttäennätystä

Martin Kaymer teki vakuuttavaa jälkeä Playersin ensimmäisenä päivänä. Kuva: © Getty Images

Major-voittaja Martin Kaymer oli Players Championshipin avauskierroksella liekeissä. Hän missasi ainoastaan kaksi väylää ja puttasi birdietä yhtä lukuun ottamatta kaikilla viheriöllä. Kierroksensa neljään peräkkäiseen birdieen päättänyt saksalainen löi tuloksen 63 (-9), mikä sivuaa TPC Sawgrassin Stadium Coursen kenttäennätystä. Toisena oleva Russell Henley jahtaa Kaymeria kahden lyönnin päässä.

Olosuhteet Ponte Vedra Beachillä olivat torstaina kohdallaan. Lämmin ja tyyni sää piti huolen, että tulostaso oli tavallista korkeampaa luokkaa. Myös viheriöt olivat vastaanottavaiset ja pehmeät. Kaikkiaan 28 pelaajaa alitti 70 lyönnin rajan.

Maailmanlistan kärkipaikkaa tavoitteleva Adam Scott oli kaukana parhaastaan. Hän teki kolme tuplabogia, joista kaksi peräkkäin kierroksen loppuun. Tulos 77 jätti aussille paljon mietittävää seuraavalle päivälle.

Tuloksen 63 ovat TPC Sawgrassilla pelanneet myös Roberto Castro (2013), Greg Norman (1994) ja Fred Couples (1992).

”Tuollainen kierros on hieno bonus” Kaymer sanoi. ”Mutta se oli vasta ensimmäinen kierros pitkässä turnauksessa. Oli upeata tehdä historiaa. Kukaan ei ole aiemmin päässyt alle 30 lyönnin kummallakaan kenttäpuoliskolla.”

Reiältä nro. 10 urakkansa aloittanut Kaymer pelasi Stadium Coursen etuysin tulokseen 29.

Kaymer ei ollut ennakkoon Playersin suurimpien menestysehdokkaiden joukossa. Edellinen voitto on Shanghaista vuodelta 2011, eikä hän ole sijoittunut tällä kaudella yhdessäkään kilpailussa kymmenen joukkoon. Kaymerilla on löytymässä olevaan vireeseen hyvä selitys.

”Lopetin turhan ajattelemisen”, hän sanoi. ”Mietin kaksi vuotta svingimuutoksia, ja reagoin jokaisen lyönnin kohdalla, mitä tein oikein tai väärin.”

<a href=Lee Westwood oli torstaina yksi pirteimpiä eurooppalaisia. Kuva: &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/05/14050908310656.jpg" width="505">

Lee Westwood oli torstaina yksi pirteimpiä eurooppalaisia. Kuva: &copy Getty Images

Kaymer treenasi muutamaa viikkoa ennen Mastersia pitkäaikaisen svingivalmentajansa GunterKesslerin kanssa Phoenixissä, ja myöhemmin toisen session vielä kotimaassaan.

”Sitten asiat loksahtivat kohdalleen. Tiedän, minkälaisia lyöntejä voin halutessani toteuttaa. Tarvitsin sitten draw’ta, fadea, matalaa tai korkeata kaarta. Kysymys on pitkälti itseluottamuksesta kentällä, ja siitä, että antaa asioiden vain tapahtua.”

Kaymer ryhtyi lyönnin teknisiin uudistuksiin noustuaan maailmanlistan ykköseksi. Hän perusteli ratkaisuaan sillä, ettei osannut lyödä muuta kuin fade-kierrettä. Kaymer on kuitenkin tunnepohjainen pelaaja, jolle mekaniikan mukaantulo toi omat hankaluutensa. Lyöntivalikoimaan tuli enemmän variaatioita, mutta uuden ajattelutavan myötä, hän haluaa jatkossa vain yksinkertaistaa kaiken tekemisensä.

Maaliskuussa Honda Classicin voittanut Russell Henley teki torstaina Kaymerin tavoin yhdeksän birdietä. Ainoa tahra tuli seitsemännellä reiällä tuplabogin muodossa, jota edelsi veteen mennyt avaus ja kolme puttia.

Sang-Moon Bae (66) on kolmantena. Neljättä sijaa jakavien (67) kahdeksan pelaajan joukossa ovat mm. Lee Westwood, Gonzalo Fernandez-Castano, Jordan Spieth, JustinRose ja Sergio Garcia.

Scottin tavoin maailmanlistan ykköspaikkaa tällä viikolla tavoittelevista Bubba Watson löi tuloksen 69, Henrik Stenson ja Matt Kuchar jäivät hänestä kaksi lyöntiä.

Lähde: AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje