Kautensa käynnistävä Matilda Castren debytoi LPGA:n upeassa voittajien kilpailussa - Golfpiste.com

17.–24.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][30]
KilpailuaSuomalaista

17.–24.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][30]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Kautensa käynnistävä Matilda Castren debytoi LPGA:n upeassa voittajien kilpailussa

Matilda Castren pelaa tällä viikolla ensimmäisen kerran Tournament of Champions -kilpailussa. Kuva: Getty Images

Kovatasoisessa turnauksessa on mukana 28 kahden edellisen vuoden aikana LPGA:lla kilpailun voittanutta pelaajaa.

Matilda Castren pääsee heti LPGA:n kauden 2022 alkajaisiksi kovaan kyytiin osallistuessaan torstaina Orlandossa Floridassa käynnistyvään Tournament of Champions -kilpailuun. Kyseessä on kutsuturnaus, johon paikan ovat saaneet kaikki kahden edellisen vuoden aikana kilpailun LPGA Tourilla voittaneet pelaajat.

Tiistaina 27-vuotissyntymäpäiviään viettänyt Castren sinetöi paikkansa kauden sähköiseen avauskisaan nousemalla viime kesäkuussa San Franciscon seudulla käydyn LPGA Mediheal Championshipin voittoon. Hän jätti nousujohteisesti sujuneessa kilpailussa kakkoseksi sijoittuneen Taiwanin Min Leen kahden lyönnin päähän.

Maailmanlistalla sijalla 56 olevan suomalaisen kauden jatkokin sujui loistavasti, sillä hän voitti heinäkuussa Ladies European Tourin kilpailun Turussa ja ratkaisi syyskuussa Ohiossa päätöspäivän kaksinpelivoitollaan Solheim Cupin Euroopalle.

Vuoden urheilija -äänestyksessä hienosti kolmanneksi sijoittuneella Castrenilla oli kotimaassa viettämänsä loman aikana epäonnea. Hän sairastui joulun tienoolla koronaan, mikä haittasi valmistautumista uuteen kauteen.

Castren lensi kilpailupaikalle Orlandoon sunnuntaina ja pääsi ottamaan maanantaina tuntumaa kenttään.

”Kävin pelaamassa yhdeksän reikää. Keli oli todella tuulinen, mutta se tulee olemaan erilainen itse kilpailussa. Pelasin toisen harjoituskierroksen tiistaina. Innolla lähdetään kisaan, täällä on hienot puitteet ja kenttä on todella hyvässä kunnossa”, hän sanoi.

Lake Nona Golf & Country Clubilla pelattavassa kautta aikain neljännessä voittajien kilpailussa on mukana 29 pelaajaa. Ainoa kilpailija, jolta voitto vaaditulla ajanjaksolla puuttuu, on Michelle Wie West. Edellisen kerran vuonna 2018 LPGA:lla voittanut Wie West sai kuitenkin ”jäädytettyä” osallistumisensa äitiysvapaan vuoksi.

Palkintoarvoltaan 1,5 miljoonan dollarin turnauksen osallistujalista on odotetusti normaalia tasokkaampi. Mukana on muun muassa kuusi pelaajaa maailmanlistan top 10:stä rankingin ykköspelaajan ja suurimman menestyssuosikin Nelly Kordan johdolla. Vuoden 2021 ja 2020 major-voittajista puuttuvat ainoastaan Minjee Lee ja Sei-young Kim.

Castren osallistuu myös ensi viikolla Boca Ratonissa pelattavaan Gainbridge LPGA at Boca Rio -kilpailuun sekä helmikuun alussa ohjelmassa olevaan LPGA Drive on Championshipiin, jonka tapahtumapaikkana on Fort Myers.

Pro-Am-henkisessä kilpailussa jokaisessa peliryhmässä on yksi ammattilainen ja kaksi julkisuuden henkilöä. Castren aloittaa ensimmäisen kierroksensa kentän 10. tiiltä torstaina kello 16.09 Suomen aikaa. Tournament of Champions -kilpailun viimevuotista voittoa puolustaa Jessica Korda.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje