16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Kauden kuudetta voittoa juhlinut Scheffler teki jotain, mihin edes Woods ja Nicklaus eivät ole pystyneet

Scottie Scheffler pelaa häikäisevää kautta. Kuva: Getty Images

Myös Travelers Championshipin loppuhetkillä koettiin ilmastoprotesti.

Scottie Schefflerin (-22) hurja voittotahti jatkui sunnuntaina, kun hän päihitti Tom Kimin Travelers Championshipin uusinnassa.

Kim johti Cromwellissa Connecticutissa pelattua PGA Tourin Signature-kilpailua kolme ensimmäistä päivää, mutta Scheffler kampesi finaalikierroksella rinnalle ja ohi. Korealainen laittoi vielä TPC River Highlandsin 18. viheriöllä kolmemetrisen birdie-putin sisään, mutta joutui taipumaan ensimmäisellä playoff-reiällä.

Kaksikko vietti syntymäpäiviään perjantaina. Kim täytti 22 vuotta ja Schefflerillä on mittarissa ikää nyt 28 vuotta.

Voitto oli Schefflerille jo kauden kuudes. Ennen häntä vain viisi pelaajaa on PGA Tourin historiassa saavuttanut yhtä monta voittoa kesäkuun loppuun mennessä. Viimeksi tähän pystyi Arnold Palmer, 62 vuotta sitten. Hän ylsi temppuun kahdesti. Muut pelaajat ovat Jimmy DeMaret (1940), Byron Nelson (1945), Ben Hogan (1946) ja Sam Snead (1950). Listalle eivät mahdu edes lajissa lähes kaiken muun saavuttaneet Jack Nicklaus ja Tiger Woods.

Travelersin ohella Scheffler on voittanut tänä vuonna Arnold Palmer Invitationalin, The Playersin, Masters Tournamentin, RBC Heritagen sekä Memorial Tournamentin. Huomattavaa on, että kaikki Schefflerin kaudella 2024 voittamat kilpailut ovat merkkiturnauksia.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta tänä vuonna, kun Scheffleriä ei etukäteen rummutettu kilpailun ylivoimaisena voittajasuosikkina. Se johtui siitä, että hän otti edellisviikon U.S. Openissa kauden heikoimman sijoituksensa jäätyään Pinehurstissa 41:nneksi.

Viimeisen 40 vuoden aikana vähintään kuuteen voittoon jenkkitourilla on yltänyt Schefflerin lisäksi vain kolme eri pelaajaa: Nick Price, Tiger Woods ja Vijay Singh. Kaksi jälkimmäistä ovat pystyneet parhaimmillaan yhdeksään ykköstilaan  samalla kaudella. Woodsin tilastoista löytyy kuusi vähintään kuuden voiton kautta.

Ilmastoprotesti keskeytti kärkiryhmän pelin

Kilpailu keskeytyi loppuhetkillä ilmastoprotestin vuoksi, kun kuusi ihmistä hyökkäsi 18. viheriölle heiluttaen savupommeja, joista jäi punainen ja valkoinen jauhemainen sotku griinin pinnalle. Osalla henkilöistä oli päällä valkoinen t-paita, jossa luki mustalla tekstillä: ”No golf on the dead planet”.

Poliisi otti protestoijat kiinni ja poisti heidät kentältä. Noin viisi minuuttia kestäneen tilanteen jälkeen viheriön pinta puhdistettiin pyyhkeillä ja puhaltimilla. Scheffler oli siivousoperaation jälkeen laittaa lähes kahdeksanmetrisen birdie-putin sisään, joka olisi onnistuessaan päättänyt kisan ilman uusintaa.

Playoffissa mentiin uudelleen 18. lyöntipaikalle, ja reiän paikkaa vaihdettiin protestojien toiminnasta mahdollisesti jääneiden jälkien eliminoimiseksi.

Myös DP World Tourilla pelatussa Amsterdamin turnauksessa koettiin sunnuntaina protesti, kun Elokapinan nimissä olleet henkilöt estivät ihmisten pääsyn International Golf Clubille. Tapaus viivytti lähtöjä kahdella tunnilla.

Lue seuraavaksi: Cameron Young ilmiliekeissä, tulos 59 näki päivänvalon PGA Tourilla

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje