[11][17]

[11][17]

Jatkuvasti voittoja napsiva tuore tähti nujersi maailmanykkösen uusinnassa pitkällä putillaan

Sam Burns istahti palkinnoksi saamansa Pontiac Firebirdin rattiin. Kuva: Getty Images

Menestyksen salaisuuden nopeasti oppinut Sam Burns on voittanut lähes 15 prosenttia pelaamistaan PGA Tourin kisoista.

Sam Burns (-9) sai odotella klubitalolla yli kaksi tuntia nähdäkseen, mihin päätöspäivän kovin tulos, 65, riittää Fort Worthin turnauksessa. Se riitti lopulta uusintaan, johon vastustajaksi asettui kisan kärjessä alusti asti häärinyt Scottie Scheffler.

Ratkaisua ei tarvinnut hakea pitkään, kun Burns upotti yli 11-metrisen birdie-putin ensimmäisellä playoff-reiällä.

”Voin vakuuttaa, etten olisi halunnut päihittää ketään toista pelaajaa niin paljon kuin hänet ja päinvastoin. Onneksi nyt kävi näin päin, tästä meillä riittää hauskaa muisteltavaa. Toivottavasti tällaisia vääntöjä tulee jatkossa paljon lisää”, seitsemän lyönnin päästä voittoon noussut Burns sanoi.

Kaksikon tiedetään olevan tavallista parempia ystävyksiä keskenään kentän ulkopuolella.

Tilanne oli takaysillä erittäin tasainen, sillä parhaimmillaan viisi pelaajaa oli tuloksessa -10. Puuskittainen tuuli sekoitti lopulta pakan, ja esimerkiksi sijalle 27 pudonnut Harold Varner III hyytyi pahasti pelattuaan viimeisen yhdeksän reikää 45 lyönnillä.

Edellisen kerran Colonial Country Clubilla oli noustu yhtä kaukaa kisan ykköseksi vuonna 1994, jolloin Nick Price korjasi potin. Voitto oli Burnsille, 25, kauden kolmas ja kaikkiaan neljäs PGA Tourilla. Näihin Burns on tarvinnut vain 27 turnausta. Hän nousi maailmanlistalla yhden pykälän yhdeksänneksi, samanikäinen Scheffler jatkaa tukevasti rankingin kärjessä.

Masters Tournamentin huhtikuussa voittanut Scheffler tavoitteli viidettä ykköstilaansa kymmenen viimeisen turnauksen sisällä. Hänestä olisi tullut ensimmäinen pelaaja sitten vuoden 1980, joka pystyy viiteen voittoon PGA Tourilla ennen kesäkuun alkua. Edellisen kerran tämän tempun teki Tom Watson.

Palkintorahojen ohella Burns sai ylleen Charles Schwab Challenge -kilpailun voittajan ruudullisen takin ja uudenveroiseksi entisöidyn vuosimallin 1979 Pontiac Firebird Trans Am -urheiluauton.

Voitollaan reilut 1,5 miljoonaa dollaria ansainnut Burns ylitti kausiansiossaan kuuden miljoonan rajan. Vajaat miljoona taalaa tienannut Scheffler rikkoi puolestaan 11 miljoonan dollarin rajapyykin. Neljän voiton ohella häneltä löytyy kuluvalta kaudelta kaksi kakkostilaa.

Eurooppalaisista pelaajista Skotlannin Russel Knox (-3) oli 15:s, Norjan Viktor Hovland (-2) jäi niukasti top 20:n ulkopuolelle.

Lue seuraavaksi: Texasin kisan komea palkintokaara olisi kuin luotu itävaltalaishuipulle, mutta sen voittaminen vaatii häneltä kovan tempun