[6][5]

[6][5]
Kilpagolf - LPGA Tour

Kauden avauksessaan 10:nneksi sijoittunut Matilda Castren iloitsi: ”Kisa meni paljon paremmin kuin odotin”

Matilda Castrenin kausi lähti oikeaan suuntaan liikkeelle, kun avauskilpailu toi LPGA-uran neljännen sijoituksen kärkikymmenikköön. Kuva: Getty Images

Kahdelle viimeiselle reiälle tulleet bogit käänsivät päätöspäivän tuloksen parin heikommalle puolelle.

Matilda Castren sai positiivisen startin LPGA Tour -kaudelleen sijoittumalla jaetulle 10. sijalle Orlandossa pelatussa Tournament of Champions -kilpailussa. Sunnuntain päätöskierroksella Castren ei saanut aivan parasta kiriään päälle, vaan kierrostulos painui kaksi lyöntiä yli Lake Nona -kentän par-lukeman. Yhteistulokseen -4 päätyneen Castrenin kierrostulokset neljän päivän urakassa olivat 73–66–71–74.

Jaettu 10:s tila tuo Castrenille palkintorahaa 37 842 dollaria.

Kilpailun voittoon nousi Yhdysvaltojen Danielle Kang (-16), joka pelasi sunnuntaina tuloksen 68. Kangin voitto oli melko selvä, sillä kärkikolmikon täydentäneet Kanadan Brroke Henderson (-13) ja Meksikon Gaby Lopez (-12) jäivät hänestä useamman lyönnin päähän.

Kilpailua kolme kierrosta johtanut Nelly Korda (-10) ei saanut sunnuntaina parastaan irti, vaan hän tippui tuloslistalla neljänneksi yhdessä Ranskan Celine Boutierin kanssa.

Castrenin päätöskierroksen lopetus jätti hieman happaman maun suuhun, sillä hän teki kahdelle viimeiselle reiälle harmittavat bogit. Siihen mennessä korttiin oltiin merkattu kaksi birdieä ja kaksi bogia.

”Vähän harmilliset nuo bogit tuossa lopussa. Vikat väylät pelasivat tosi vaikeina, jouduin lyömään niissä hybridiä griinille. Liput olivat myös melko hankalissa paikoissa tänään, monet olivat ihan griinin reunoissa”, 10. sijan yhdessä Lydia Kon kanssa jakanut Castren kertasi kisan loppua.

Sunnuntai oli lauantain tapaan Orlandossa todella kolea kilpagolfin näkökulmasta, ja se teki Castrenin ja hänen kilpakumppaneidensa pelistä hieman kankeaa.

”Tänään oli ihan sairaan kylmä päivä. Lämpötila ei käynyt kertaakaan päivän aikana 9 asteen paremmalla puolella. Sen lisäksi oli todella kova tuuli. Taas piti olla hirveästi vaatteita päällä, ja oli melkoista graindaamista koko päivä”, toisen päivän peräkkäin pipo päässä pelannut Castren kertoi.

Vaikka kilpailu päättyi hieman mollivoittoisesti, Castren oli siitä huolimatta tyytyväinen kauden avaukseensa. Maltillisin tavoittein kilpailuun lähtenyt Castren otti 10. sijan mielellään vastaan.

”Oli paljon hyvää, kisa meni paljon paremmin kuin odotin. En olisi uskonut, että olisin ollut top 10:ssä. Olen kyllä tyytyväinen. Toki parannettavaa löytyy, mutta myös paljon positiivista. Tästä jatketaan ensi viikkoon”, ensi viikolla Gainbridge LPGA -kilpailuun Floridan Boca Ratonissa osallistuva Castren tiivisti.

LPGA-pelaajien ohella Lake Nonan kenttää kiersivät myös erilaiset viihde- ja urheilumaailman tähdet. Heidän Pro-am-kilpailunsa voitti entinen baseball-syöttäjä Derek Lowe.

Juttua muokattu kello 3.00: Muutettu Pro-am-kilpailun voittajaksi Derek Lowe.