18.–26.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Katsojat palasivat väylien laidoille Houston Openissa ensimmäistä kertaa kahdeksaan kuukauteen

Yleisöä muistutetaan käyttämään maskia kisapaikalla aina kun he eivät syö tai juo. Kuva: Getty Images.

Pelaajat suhtautuivat PGA Tourin päätökseen pääosin myönteisesti.

Yleisö päästettiin Yhdysvalloissa pelattavan PGA Tourin kilpailun katsomoon ensimmäisen kerran sitten maaliskuun 12. päivän torstaina Houston Openissa. Memorial Parkilla katsojamäärä oli rajoitettu 2000 henkilöön päivässä.

Kiertueen päätös ottaa yleisöä tilaisuuksiinsa sai paria viikkoa sitten konkari Phil Mickelsonin ilmoittamaan, että hän tuskin pelaa Houstonissa. Mutta viivalla hän oli. Mies oli pyörtänyt puheensa ja suunnannut Houstoniin sen sijaan, että olisi viimeistellyt kuntoaan Mastersia varten Champions Tourin kilpailussa.

Sihti Mickelsonilla ei kuitenkaan ollut kohdillaan. Hän avasi kilpailun tuloksella 76 (+6). Sillä hän yltää sijalle 110, joten perinteinen Mastersin kenraaliharjoitus taitaa jäädä kahden kierroksen mittaiseksi.

Osa katsojista näyttää käyttävän maskeja, osa melkein käyttää. Kuva: Getty Images.

Houston Open on pelattu perinteisesti keväällä ennen Mastersia. Se kuitenkin siirtyi syksylle jo ennen koronapandemian puhkeamista, ja kuin sattuman oikusta se toimii jälleen kerran kenraaliharjoituksena Mastersiin.

Parhaassa vireessä oli torstaina Brandt Snedeker. Hän tykitti kentän viisi alle parin (65) ja otti johtopaikan kahden lyönnin erolla ennen kuuteen kakkossijan jakavaan kilpakumppaniin. Snedeker oli mielissään siitä, ettei enää tarvitse pelata tyhjille katsomoille.

”Uskon, että pitkälti sen ansiosta pelasin tänään hyvin. Rakastan faneja. Saat heiltä energiaa. On hienoa kuulla taputuksia ja nähdä kuinka ihmiset innostuvat hyvistä lyönneistä ja birdieistä”, Snedeker sanoi.

72 lyönnin kierroksella kisansa avannut Jordan Spieth oli samoilla linjoilla.

”Tuntui paljon normaalimmalta tänään, etenkin kierroksen loppupuolella. Pelkästään se, miltä kentällä näyttää verrattuna siihen tyhjyyteen”, Spieth sanoi.

Päivän komeimmasta suorituksesta vastasi skotti Martin Laird, joka teki hole in onen kentän kakkosväylällä. Laird sai tuuletella onnistumistaan rauhassa, sillä kyseisellä reiällä ei ainakaan onnistumisen hetkellä yleisöä ollut. Holarista huolimatta Laird joutui tyytymään 72 lyönnin avauskierrokseen (+2).

Lue seuraavaksi: PGA Tour päästää katsojat kisatapahtumiin

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • Bryson says:

    Mickelson alkaa olla kuin mato koukussa kun taidot ei enää riitä. Taso on niin kova ja laaja, että ei siellä hilluta enää sattumalta. Sen sijaan on kiva katsoa kun taitavia ja ”ei niin itseään täynnä olevia”, kuten Koepka ja Spieth, mukavan oloisia heppuja alkaa olla vaikka kuinka paljon. Eikä enää ei tarvii katsella Spiethin pomoilua joka paikassa. PGA Tour on pelillisesti/pelaajamaterialisesti menossa hyvään suuntaan.