18.–26.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kasken uhkapeli kannatti: Sun Cityn treenimatka vaihtui kisakomennukseen

Janne Kaske starttaa torstaina Gary Player Country Clubilla vuoden 2020 viimeiseen kilpailuunsa. Kuva: Getty Images

Janne Kaske pelaa tällä viikolla kauden kymmenennen ET-kilpailunsa.

Janne Kasken viime aikojen suunnitelmiin on liittynyt monenlaisia käänteitä. Hän oli lähdössä pari viikkoa sitten Espanjassa pelatun Challenge Tour -kilpailun jälkeen Bangkokin tukikohtaansa valmistautumaan Asian Tourin seuraavaan kauteen, koska oletti, että pelit kuluvan vuoden osalta olivat pulkassa.

Kaske oli harmikseen tehnyt Etelä-Afrikassa pelattavien ET-kisojen ilmoittautumisten osalta virheen, ja katseet oli käännettävä odotettua aiemmin Aasian suuntaan. Seuraavalla viikolla hän sai yllättäen kuulla, että pääseekin mukaan Johannesburgissa pelattavaan kilpailuun.

Kun Joburg Openin jälkeen vielä ilmeni, että paikka saattaisi irrota myös joulukuun alussa pelattavaan South African Openiin, Kaske otti riskin, ja jäi Bangkokiin matkustamisen sijaan Sun Cityyn harjoittelemaan ja odottamaan mahdollista varapaikkaa torstaina alkavaan koitokseen.

Uhkapeli kannatti, sillä hän sai kuulla pääsystään Gary Player Country Clubilla pelattavaan kilpailuun sunnuntai-iltana.

”Olen ollut täällä Sun Cityssä treenaamassa ja pelaamassa koko edellisen viikon, joten kiva, ettei valmistautuminen mennyt hukkaan”, Kaske iloitsi.

”Kenttä on aivan loistava – pitkä, mutta silti melko kapea. Suurin haaste tulee olemaan hankalasta kikuyu-karheikosta chippaaminen.”

Kyseessä on Kasken osalta kauden kymmenes kilpailu European Tourilla. Paikkoja pääkiertueen kisoihin on sadellut hänelle tänä vuonna enemmän kuin koskaan perustuen hyvään suoritukseen vuodentakaisessa karsintafinaalissa. Kilpailut ET:llä eivät ole sujuneet Kaskelta mairittelevasti, sillä ainoa jatkopaikka on peräisin joulun alla 2019 käydystä Australian PGA Championshipistä.

Sun Cityn turnauksen jälkeen hän voi oikeastikin päivittää lentolippunsa Bangkokiin, sillä tämän viikonvaihteen jälkeen European Tourilla on enää jäljellä Dubain finaaliturnaus. Sinne Kaskella ei ole pääsyä, vaikka hän sattuisi viemään sunnuntaina voiton South African Openissa.

Samanaikaisesti Arabiemiirikunnissa pelattava ET-kilpailu on jonkin verran verottanut kovia nimiä Sun Cityn kisan osallistujaluettelossa, mutta tasokas kaarti on nytkin koolla. Viime viikon Alfred Dunhill Championshipin voittajan Christiaan Bezuidenhoutin ohella menestyssuosikkeihin kuuluvat muun muassa George Coetzee, Dylan Frittelli, Wilco Nienaber, Johannes Veerman, Joost Luiten ja Jamie Donaldson.

Palkintoarvoltaan hieman yli miljoonan euron South African Open oli edellisen kerran ET:n ohjelmassa joulukuussa 2018. Kisan voitti tuolloin isäntämaan Louis Oosthuizen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje