4.–11.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][10]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kasken hyvä alku ei kantanut loppuun asti – Masters-voittaja otti ohjat haltuunsa

Janne Kaske harmitteli, ettei pystynyt hyödyntämään aamun helpompia olosuhteita. Kuva: Janne Tarmio

Cameron Smithin haaveet harvinaisesta triplasta elävät yhä Australian ET-kilpailussa.

Janne Kaske (+1) jatkaa parhaana suomalaisena Australian Kultarannikolla meneillään olevan European Tourin kilpailun päätöspäivään. Hän pelasi lauantain kierroksella tuloksen 72, ja on turnauksessa 54 reiän jälkeen jaetulla 45. sijalla.

Kaske aloitti kolmannen päivän birdiellä ja oli etuysin lopussa kierrostaan kaksi alle parin.

”Tänään oli otolliset olosuhteet tuloksentekemiselle aamulla; liput helpoissa paikoissa ja ei tuulta juuri ollenkaan. Peli oli pitkään ihan stediä, kaksi birkkua alle metristä, eikä virheitä, mutta ei mitään hirveää tulitustakaan”,  Kaske sanoi.

Kierros eteni virheettömästi, kunnes hän teki sisääntulon puolivälissä kaksi peräkkäistä bogia.

”Missattu metrinen par-putti ja heti perään puun juureen kiinni jäänyt huono lyönti lässäytti sitten muuten hyvän rundin. Tänään olisi ollut hyvä paikka tehdä nousua ennen kuin tuuli vähän yltyi iltapäivällä, joten vähän jäi kaivelemaan.”

”Koitetaan huomenna tehdä nousua ja lopettaa vuosi 2019 tyylillä”, hän suunnitteli.

Kolmanteen kierrokseensa lyönnin verran enemmän käyttäneen Sami Välimäen (+2) päivä oli selvästi tapahtumarikkaampi. Bogilla aloittanut kiertuetulokas teki reikien 8–16 jaksoon neljä birdieä ja neljä bogia. Tulokseksi muodostui perjantain tapaan – tosin hieman erilaisella kaavalla – 73.

”Aika tuskaista oli tänäänkin. Vähän helppoja virheitä tuli”, 51. sijaa jakava Välimäki kertoi.

Australian PGA Championshipin kärkeen nousi kaksi birdieä kierroksen lopussa tehnyt Adam Scott (-10). Kilpailun korkeimmalle rankatulla pelaajalla on turnauksessa lyönnin etumatka toiseen australialaiseen Wade Ormsbyyn.

Vuoden 2013 Masters-voittajalle menestys maistuisi, sillä hänen edellisestä ykköstilastaan on vierähtänyt reilut 3,5 vuotta. Scott on saavuttanut hienolla urallaan yhden voiton myös Australian PGA Championshipissä. Tämä tapahtui kuusi vuotta sitten.

Toinen Presidents Cup -pelaaja, Cameron Smith, jahtaa tällä viikolla Gold Coastilla harvinaista hattutemppua, sillä hän on voittanut kotimaansa ammattilaisjärjestön mestaruuskilpailun kahdesti peräkkäin. Smith (-5) saa painaa sunnuntaina haaveensa toteuttamiseksi kaasua, sillä hän jakaa kolmen kierroksen jälkeen 12. sijaa neljä lyöntiä Scottista.

Lauantaina 51 sijaa noussut Espanjan Alejandro Canizares (-7) jakaa parhaana eurooppalaisena seitsemättä sijaa. Myös Ranskan Romain Wattel (-6/T9) mahtuu top 10:een.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje