22.–29.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][16]
KilpailuaSuomalaista
Asian Development Tour - Kilpagolf

Kasken Asian Tour -kortti ratkeaa kauden päätöskilpailussa

Janne Kaske on pelannut vahvan kauden Aasian kakkoskiertueella. Kuva: Petri Timonen.

Eräs kuluvan kauden mielenkiintoisimpia suomalasinimiä on Janne Kaske. 29-vuotias porvoolaislähtöinen Kaske on rakentanut viimevuosien aikana golfuraansa Aasiassa. Kisamatkojen välissä hän harjoittelee ja asuu Thaimaan Hua Hinissa, Black Mountainin kentällä.

Pääkiertue Asian Tourilla Kaske on pelannut kuluvalla kaudella neljä kisaa, joissa on selviytynyt jatkokierroksille kahdesti. Bangladesh Openin viides sija on kova noteeraus ja viime viikolla Filippiineillä Kaske oli 18:s.

Päätyömaa on kuitenkin löytynyt haastajakiertue Asian Development Tourilta, jonka rahalistalla Kaske on ennen kiertueen päätöskilpailua seitsemäntenä, kun viisi parasta saa paikan Asian Tourille ensi kaudeksi.

”Viimeiseen kisaan lähdetään pelaamaan totta kai voitosta niin kuin muinakin viikkoina. Vähintään top 8 -sija vaaditaan, jotta saan kurottua eron ranking-vitoseen kiinni. Tietenkin riippuu paljon siitä, miten Japanin Masaharu sijoittuu kisassa”, kiertueella kuluvalla kaudella kahdesti voittanut Kaske laskeskelee.

Vaikka puhutaan haastajakiertueen kilpailusta, on jouluaattona käynnistyvässä Boonchu Ruangkit Championshipissä mukana meritoituneita pelimiehiä etenkin isäntämaa Thaimaasta. Viivalle asettuvat mm. Kiradech Aphibarnrat ja Thongchai Jaidee, joista ensin mainittu sijoittui kaudella 2015 ET:n rahalistalla 13:nneksi ja jälkimmäinen kymmenenneksi.

Kaske ennustaakin tulostason helpohkolla Ranco Chanrveen kentällä nousevan kovaksi ja voittotuloksen painuvan parikymmentä lyöntiä pakkasen puolelle. Kun alla on vahva kausi, on itseluottamuskin oikealla tasolla kauden huipennuksen alla.

”Viime viikko antoi hyvän kenraaliharjoituksen, pelasin tosi hyvää peliä, mutta putteri ei käynyt ihan tarpeeksi kuumana. Jos olisin saanut sen toimimaan paremmin, niin olisi ollut mahdollisuus taistella jopa voitosta. Toki myös kuun vaihteessa tulleesta toisesta voitosta ADT:lla on helppo ammentaa itseluottamusta mikäli oma nimi löytyy päätöspäivänä kärkikahinoista. Ranco Charnveen kenttä sopii mulle tosi hyvin sillä pystyn oikomaan muutaman kulman täällä ilman mitään ongelmia ja luomaan birkkumahdollisuuksia periaatteessa joka väylällä”, hän analysoi.

Mikäli pelioikeutta ei ADT:n kautta käteen lätkäistä, osallistuu Kaske tammikuussa Asian Tourin karsintafinaaliin, johon hän pääsee suoraan ilman esikarsintaa. Sen jälkeen vuorossa on myös PGA Tour Chinan karsinta.

”Ihannetilanne olisi rakentaa ensivuoden kalenteri Aasian Tourin ja Kiinan kiertueen kisoista”, hän suunnittelee.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje