Kaskelle kävi kutsu Keniaan - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Kaskelle kävi kutsu Keniaan

Janne Kaske sihtailee tällä viikolla puttilinjojaan Nairobissa.

Euroopan kakkostason kiertue Challenge Tour tekee tätä nykyä hyvää pioneerityötä viemällä kilpailujaan myös sinne, missä lajin taso on lähinnä kehitysasteella. Etelä-Afrikkaa lukuun ottamatta afrikkalaisilla pelaajilla ei ole ollut liiemmin asiaa isommille kiertueille. Tämän viikon Kenian turnaus on hyvä esimerkki Challenge Tourin pyrkimyksistä herättää sikäläisten ihmisten mielenkiintoa golfiin mm. yleisurheilun ja jalkapallon varjossa.

Kenya Openiin on ilmoittautunut pelaajia 29 eri maasta, joista englantilaisia on totuttuun tapaan eniten. 35 britin lisäksi kisaan on lähdössä 22 kenialaista – toiseksi eniten koko osallistujaluettelosta. Nairobin turnaukseen starttaa myös yksi pelaaja Ruandasta, Tansaniasta, Zambiasta ja Zimbabwesta.

Ilman riittävän laajapohjaista lajikulttuuria menestyminen CT:n tasoisissa kisoissa on työlästä. Siksi edellä mainittujen afrikkalaismaiden pelaajilta ei odoteta Nairobissa ihmeitä. Vuoden 2011 turnauksessa kuitenkin seitsemän ”kanta-afrikkalaista” selvitti cut-rajan, parhaina 40. sijaa jakaneet kenialaiset Nicholas Rokoine ja Greg Snow. Kaksikolta löytyy potentiaalia, sillä heidän kahden ensimmäisen päivän kierroksistaan kaikki olivat yhtä lukuun ottamatta kuutosella alkavia.

Kenya Openin listoilla niin ikään oleva Janne Kaske sai myös oivan tilaisuuden päästä aistimaan CT:n tunnelmaa. Hänelle kisapaikka aukesi Golfliiton saamalla vaihtokortilla Kytäjällä elokuussa pelattavasta Finnish Challengesta.

”En voi edes kuvailla, kuinka innoissani olen tästä mahdollisuudesta. Tavoitteeni on saada ensi kaudeksi kategoria Challenge Tourille, jahti käynnistyy Keniasta”, Kaske sanoi blogissaan.

Tapio Santalan valmentama Kaske on ollut viime aikoina tuttu näky Nordea Tourin, Ecco Tourin ja EPD Tourin kisoissa. Kenian turnauksen jälkeen Kasken ohjelmassa onkin jälleen kaksi Marokossa pelattavaa EPD Tourin kilpailua.

Kenya Openissa menestystä tavoittelevat mm. kauden kahden ensimmäisen kisan voittajat Maximilian Kieffer ja Philip Archer. Kärjen tuntumaan voidaan veikata myös Chris Llyodia, Nick Doughertya sekä tanskalaisia Morten Ørum Madsenia ja Anders Hartøa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje