18.–26.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista
Asian Development Tour - Kilpagolf

Kaske upeasti kolmas Malesiassa

Janne Kaske nousi hyvin sujuneen kisan myötä ADT:n rankingin kärkitusinaan.

Janne Kaske venyi hienosti jaetulle kolmannelle tilalle Aasian kakkoskiertueeseen kuuluvassa PGM Tiara Championshipissä. Hän pelasi kisan finaalikierroksella tuloksen 71, tehtyään viisi birdietä, kaksi bogia ja yhden tuplabogin. Porvoolaisen kanssa samaa 279 (-9) lyönnin tulosta jakoivat Filippiinien Mars Pucay ja Bangladeshin Shakhawat Sohel.

Ihan hyvä viikko. Tuntui koko kisan ajan, että homma oli vähän hakusessa, eikä ollut onnea mukana, joten jopa vähän yllättynyt siitä, että sijoitus oli noin hyvä”, Kaske sanoi.

”Tänään joutui taas vähän nousemaan suosta, kun sähelsin tuplan ja bogin perättäisille rei’ille. Loppukierroksen pelasin eri svingiajatuksella, joka tuntui tosi hyvältä, joten siitä olen hyvillä mielin.”

Malesiassa pelatun turnauksen voitti ylivoimaisesti kiertueen rankingykkönen USA:n Casey O’Toole (-21). Sejun Yoon hävisi maanmiehelleen 11 lyönnillä.

Kasken hyvät otteet on noteerattu maanosan pääkiertueella, Asian Tourilla, jonka turnaukseen hän sai ensi viikolla kutsun.

”Hyviä uutisia sen verran, että sain kisan järjestäjiltä kutsun mukaan ensi viikon Aasian Tourin kisaan Singaporeen. Kyseessä on palkintorahaltaan isoin pelaamani kisa, potissa on $750,000, joten isoa kalaa koukkuun vaan.”

Kaske nousi ADT:n rankingissa sijalle 12. Kiertueen viisi parasta saa automaattisesti pelioikeuden Asian Tourille kaudeksi 2016.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)

  • Tenho says:

    Onkohan kaske saanut vihdoinkin pätevän välmentajan tuolta aasian puolesta, kun peli alkaa kulkemaan.

  • ilkkaK says:

    Onhan se hienoa, että suomalainen menestyy maailmalla ja vielä golfissa, jossa näkyvyyttä kaivataan lisää. Mutta tällainen hehkutus Kaskeen pelaamisesta tekee hallaa lajin markkinoinnille. Täytyy muistaa, että ADT Tour on vaativuudeltaan noin Finnish Tourin ja Nordic Tourin välimaastossa. Golfpisteen sekä määrällinen Kasken (ja Putkosenkin) näkyvyys että ylitsevuotavien kehusanojen hyvän kisan jälkeen antaa väärän kuvan ko. menestyksen vaativuudesta ja merkityksestä. Mitenkään Kaskeen suoritusta väheksymättä tosin.

  • Aate says:

    Suomessa kuvitellaan, että kun jossain päin maailmaa ja varsinkin Aasiassa on jonkinlaiset piirikunnallisia vastaavat kilpailut ja joku suomalainen näissä vilttiketjun kisoissa pääsee cutista läpi, niin se on isokin saavutus. Onkohan niin, ettei jirjoittajat tiedä kisojen tasoa vai hehkutetaanko suomen tasoa vähän niinkuin vilunkimielessä.