Kärki omilla teillään Ohiossa – Castrenilla hyvät näkymät huippusijoitukseen - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Kärki omilla teillään Ohiossa – Castrenilla hyvät näkymät huippusijoitukseen

Matilda Castren taistelee sunnuntaina kovista sijoituksista Marathon LPGA Classic -turnauksessa. Kuva: Getty Images

Matilda Castren sai lauantaina ”peruspelilläkin” aikaan kuutosella alkavan tuloksen.

Pelkkiä kuutosella alkavia tuloksia Sylvaniassa Ohiossa käytävässä LPGA Tourin kilpailussa tilastoinut Matilda Castren pelasi kolmannella kierroksella edellispäivän tapaan tuloksen 69.

Hän on Marathon LPGA Classicissa 54 reiän jälkeen kokonaistilanteessa -9, jolla irtoaa jaettu 15. sija.

Castren teki kahtena ensimmäisenä päivänä vain yhden bogin, mutta lauantaina niitä kirjattiin hänelle kolme. Toisaalta birdie-hanakin oli mukavasti auki, kaikkiaan viiden onnistumisen edestä.

Suomalaiselle merkittiin etuysin puolivälissä kaksi peräkkäistä birdieä, mutta ulosmenon puolelle mahtui myös kaksi bogia. Highland Meadows Golf Clubin kentän jälkimmäinen ysi käynnistyi birdiellä ja sellainen tuli myös kentän viimeisen kolmanneksen alkajaisiksi.

Reiällä 16 livahtanut päivän kolmas bogey vei junaa hetkellisesti väärään suuntaan, kunnes hän kuittasi tämän heti perään tulleella birdiellä.

”Peli ollut aika stediä koko viikon, eilinen ja tänään aika peruspeliä. Putti on ollut hyvää tämän viikon ajan, pallo lähtee linjaan toistuvasti. Toivottavasti huomenna pelataan, ja saan annettua itselleni birkkupaikkoja”, Castren sanoi.

Castrenille tilastoitiin lauantaina kaksi puttia vähemmän (27) kuin kahdella aikaisemmalla kierroksella, toisaalta griiniosumatarkkuus (12/18) laski toisena peräkkäisenä päivänä. Väyläosumia (11/14) kertyi saman verran kuin perjantaina.

Sylvanian seudulle on luvassa sunnuntaina epävakaata säätä, jolla voi olla vaikutuksia päätöskierroksen läpivientiin

”Hyvistä asemista huomiseen, luvassa sadetta ja ukkosta, saa nähdä monta reikää pystytään pelaamaan”, Castren mietti.

Castren on kilpailua alusta asti johtanutta Nasa Hataokaa (-19) kymmenen lyöntiä perässä. Japanilainen pelasi avauspäivänä kilpailun toistaiseksi kovimman tuloksen, 61, ja ote oli tuloksen 64 myötä kohdallaan myös lauantaina.

Toisena oleva USA:n Elizabeth Szokol (-13) on Castrenia vain neljä lyöntiä edellä, joten mahdollisuudet huippusijoitukseen ovat edelleen korkealla.

Eurooppalaisista Saksan Esther Henseleit (-12) ja Caroline Masson (-11) mahtuvat viiden parhaan joukkoon.

Castren saa finaalikierrokselle seuraa edellispäivän tapaan Thaimaan Ariya Jutanugarnista. Kello 15.22 Suomen aikaa kierroksensa aloittavan peliryhmän kolmas jäsen on USA:n Lauren Stephenson.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje