Challenge Tour - Kilpagolf

Kärki karkasi Roope Kakolta Ruotsissa – ”Juuri nyt kattila vähän kiehuu”

Tuulen yllätyksellinen suunnan muutos horjutti Roope Kakon peliä Österåkerin kentällä. Kuva: Getty Images

Roope Kakon voittohaaveet kärsivät ison kolauksen Dormy Openissa.

Ruotsin Challenge Tour -kilpailussa alusta asti kärjen tuntumassa viihtynyt Roope Kakko (-9) ei pystynyt perjantaina kahden edellisen päivän kaltaiseen suoritukseen. Tulos 73 heikensi olennaisesti hänen osakkeitaan kisan voittokamppailussa.

Sijoituksissa yhden pykälän jaetulle neljännelle tilalle pudonnut Kakko teki Österåkerin kentän etuysillä kolme birdieä ja yhden bogin. Peli jatkui tasapainoisena pitkään toisellakin kenttäpuoliskolla, joskin birdie-hanat pysyivät jatkossa tukevasti kiinni.

Kierroksen loppu oli Kakolle erityisen hankala, sillä hänelle kirjattiin neljän viimeisen reiän aikana kolme bogia.

”Pelasin 14 reikää erinomaisesti saamatta oikein palkintoa. Sitten tuuli kääntyi 180 astetta ympäri ja 15 ja 18 pelasikin yhtäkkiä erittäin kylmään vastatuuleen. Oma konsepti meni siinä pikkasen sekaisin ja sitten sieltä napsuikin bogeja korttiin”, Kakko sanoi.

Ero Dormy Openin kärjessä jatkavaan ja kolmannen kierroksen parasta tulosta, 66, jakaneeseen Ranskan Felix Moryyn (-17) venähti kahdeksaan lyöntiin. Myös kakkosena oleva Ruotsin Björn Hellgren (-15) on jo kuuden lyönnin päässä, mutta sijoitus kolmen joukkoon on edelleen täysin otettavissa.

”Paska makuhan kierroksesta luonnollisesti jäi, mutta peli on kondiksessa ja huomenna yritetään uudestaan. Juuri nyt kattila vähän kiehuu, mutta eiköhän se tässä illan mittaan tasoitu ja huomenna ollaan taas täynnä virtaa”, Kakko mietiskeli.

Lauri Ruuska (-2) käytti perjantain kierrokseen 72 lyöntiä, ja on jaetulla 49. sijalla. Juuso Kahlokselle (+5) päivä oli raskas. Nousujohteisesti sujunut peli otti takapakkia ja tuloksen 79 pelannut Kahlos lähtee päätöskierrokselle sijalta T72.