Kärki karkasi – Carnoustie ei ollut tällä kertaa Pulkkaselle suotuisa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kärki karkasi – Carnoustie ei ollut tällä kertaa Pulkkaselle suotuisa

Lauantai ei ollut Tapio Pulkkasen päivä. Kuva: Tomi Natri

Viime vuonna kuuluisalla major-kentällä loistanut Tapio Pulkkanen menetti kierroksen loppupuolella tärkeitä lyöntejä.

Tapio Pulkkasen toive alhaisesta kierroksesta Carnoustiessa ei toteutunut Skotlannin itärannikolla jatkuneessa kolmen kentän turnauksessa. Hän pelasi kahdeksan kertaa Open Championshipiä isännöineellä kentällä tuloksen 74, ja putosi top 10:n tuntumasta jaetulle 49. sijalle.

Kokonaistilanteessa yhdeksän alle oleva Pulkkanen aloitti kierroksensa bogilla, mutta kohenteli asemiaan hienosti kolmannen ja viidennen reiän (kentän 12. ja 14.) birdiellä ja eaglella.

Hän paikkaili 14. reiän (kentän 5.) birdiellä kierroksen puolivälin tuntumassa tullutta kahta bogia ollen tässä vaiheessa kierrostaan mukavasti yhden alle. Loppu oli kuitenkin hankala: hän teki 15. reiällä (kentän 6.) tuplabogin ja vielä toiseksi viimeiselle päivän neljännen bogin menettäen tässä rytäkässä asemiaan yli 30 sijaa.

”Vähän tahmeaa menoa tänään, kelikin oli aika paljon tuulisempi kuin muina päivinä. Varsinkin loppureiät sivuvastaiseen olivat pahoja. Ei voi sanoa, että jokin osa-alue olisi erityisesti tökkinyt, tuulessa en vain oikein päässyt hyville pelipaikoille”, Pulkkanen tuumaili.

Kilpailun neljäs kierros pelataan ”birdie-ystävällisellä” St Andrews’n Old Coursella, jossa onnistuminen sunnuntaina voi tuoda 11 lyöntiä kärjestä olevalle ”Hattu-Tapiolle” vielä huomattavan kohennuksen lopulliseen sijoitukseen.

”Kova on tulostaso tällä hetkellä ja siihen täytyy huomenna vastata. Tuulinen päivä on taas luvassa.”

Alfred Dunhill Links Championshipin toinen suomalainen, Kalle Samooja (-4/T106) pelasi lauantaina ensimmäisen kerran koskaan Kingsbarnsissa ja tuloksena oli kilpailun paras henkilökohtainen kierros, 69. Eroa viimeisiin jatkopaikan ottaneisiin pelaajiin jäi kuitenkin selvät viisi lyöntiä.

Samoojan päivän esitys oli Pulkkasen tavoin kirjava. Hän oli kierrostaan heti alkuvaiheessa nopean birdien ja eaglen johdosta kolme alle, mutta sortui ensimmäisellä yhdeksiköllä vielä kahteen bogiin ja yhteen triplabogiin.

Jatko oli mallikas hänen käytettyä toiseen ysiin neljän birdien siivittämänä 32 lyöntiä.

Turnauksen kärkipaikkaa jakavat Ranskan Victor Perez ja Englannin Matthew Southgate (-20). Southgaten maanmies Paul Waring on seuraavana kahden lyönnin päässä.

Ruotsin Joakim Lagergren (-17) jakaa parhaana pohjoismaalaisena neljättä sijaa USA:n Tony Finaun kanssa. Pohjoismaalaisista top 10:een mahtuu myös kilpailun voittoa puolustava Tanskan Lucas Bjerregaard (-15/T9).

Kisan suurimmista tähdistä Englannin Justin Rose (-14) on 14:ntenä ja Pohjois-Irlannin Rory McIlroy (-10) sijalla 40. Espanjan Jon Rahm karsiutui ja päätyi Samoojan seuraksi samaan neljä alle -tulokseen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)

 • MP-33 says:

  Nyt kun ei enää haaveilla tämän kisan voitosta niin millainen sijoitus varmistaisi ensi kauden kortin Tapsalle? Siihenkin tarvittaneen jo jonkinlainen haamukierros, kun tulostaso on noin kova.

 • kuukkeli says:

  ”Kilpailun neljäs kierros pelataan ”birdie-ystävällisellä” St Andrews’n Old Coursella, jossa onnistuminen sunnuntaina voi tuoda 11 lyöntiä kärjestä olevalle ”Hattu-Tapiolle” vielä huomattavan kohennuksen lopulliseen sijoitukseen.”
  Toimittaja siis olettaa, että vain Tapsa tekee birdejä – muut eivät.
  Mistä kumpuaa tämä urheilutoimittajien pohjaton optimismi?
  Muistiini jääneenä esimerkkinä muutaman vuoden takaa hiihtoselostaja, joka totesi suomalaisen hiihtäjän olevan hyvissä tarkkailuasemissa, kun jäljellä oli enää 1-2km ja kaveri oli ainakin 300m kärjestä!!

 • golftintti says:

  Harmittaa myös tämä ylioptimismi, kilpailua käydään lyönti lyönniltä ja tilanteet vaihtuvat. Suomalaiset ovat nousseet hyvin ET:llä, annetaan heille rauha kehittyä omalla tavallaan ja nautitaan menestyksestä ja voitosta kun sellainen tulee.
  Voittoa ennustamalla ollaan suomalaisten ’vain voitto kelpaa’-hokemassa, jonka toivoisi olevan jo mennyttä aikaa. Ylioptimismi aiheuttaa turhaa pettymystä ja sen seurauksena ikävää kommentointia.
  -Samoojan toinen tila ei Golfpisteelle ja GoGolfille kelvannut vaan molemmat twitterissä otsikkotasolla muistivat mainita että voittoa ei tullut, mutta olihan se toinenkin tila jotakin.
  -Tapsan ensi vuoden kortti ei mielestäni ihan mahdottomia vaadi. Jatkoon pääsy tulevissa kisoissa voi jo riittää. Koivun tilanne taitaa olla jo toivoton.