[10][12]
European Tour - Kilpagolf

Kärki karkasi – Carnoustie ei ollut tällä kertaa Pulkkaselle suotuisa

Lauantai ei ollut Tapio Pulkkasen päivä. Kuva: Tomi Natri

Viime vuonna kuuluisalla major-kentällä loistanut Tapio Pulkkanen menetti kierroksen loppupuolella tärkeitä lyöntejä.

Tapio Pulkkasen toive alhaisesta kierroksesta Carnoustiessa ei toteutunut Skotlannin itärannikolla jatkuneessa kolmen kentän turnauksessa. Hän pelasi kahdeksan kertaa Open Championshipiä isännöineellä kentällä tuloksen 74, ja putosi top 10:n tuntumasta jaetulle 49. sijalle.

Kokonaistilanteessa yhdeksän alle oleva Pulkkanen aloitti kierroksensa bogilla, mutta kohenteli asemiaan hienosti kolmannen ja viidennen reiän (kentän 12. ja 14.) birdiellä ja eaglella.

Hän paikkaili 14. reiän (kentän 5.) birdiellä kierroksen puolivälin tuntumassa tullutta kahta bogia ollen tässä vaiheessa kierrostaan mukavasti yhden alle. Loppu oli kuitenkin hankala: hän teki 15. reiällä (kentän 6.) tuplabogin ja vielä toiseksi viimeiselle päivän neljännen bogin menettäen tässä rytäkässä asemiaan yli 30 sijaa.

”Vähän tahmeaa menoa tänään, kelikin oli aika paljon tuulisempi kuin muina päivinä. Varsinkin loppureiät sivuvastaiseen olivat pahoja. Ei voi sanoa, että jokin osa-alue olisi erityisesti tökkinyt, tuulessa en vain oikein päässyt hyville pelipaikoille”, Pulkkanen tuumaili.

”Kova on tulostaso tällä hetkellä ja siihen täytyy huomenna vastata. Tuulinen päivä on taas luvassa.”

Alfred Dunhill Links Championshipin toinen suomalainen, Kalle Samooja (-4/T106) pelasi lauantaina ensimmäisen kerran koskaan Kingsbarnsissa ja tuloksena oli kilpailun paras henkilökohtainen kierros, 69. Eroa viimeisiin jatkopaikan ottaneisiin pelaajiin jäi kuitenkin selvät viisi lyöntiä.

Samoojan päivän esitys oli Pulkkasen tavoin kirjava. Hän oli kierrostaan heti alkuvaiheessa nopean birdien ja eaglen johdosta kolme alle, mutta sortui ensimmäisellä yhdeksiköllä vielä kahteen bogiin ja yhteen triplabogiin.

Jatko oli mallikas hänen käytettyä toiseen ysiin neljän birdien siivittämänä 32 lyöntiä.

Turnauksen kärkipaikkaa jakavat Ranskan Victor Perez ja Englannin Matthew Southgate (-20). Southgaten maanmies Paul Waring on seuraavana kahden lyönnin päässä.

Ruotsin Joakim Lagergren (-17) jakaa parhaana pohjoismaalaisena neljättä sijaa USA:n Tony Finaun kanssa. Pohjoismaalaisista top 10:een mahtuu myös kilpailun voittoa puolustava Tanskan Lucas Bjerregaard (-15/T9).

Kisan suurimmista tähdistä Englannin Justin Rose (-14) on 14:ntenä ja Pohjois-Irlannin Rory McIlroy (-10) sijalla 40. Espanjan Jon Rahm karsiutui ja päätyi Samoojan seuraksi samaan neljä alle -tulokseen.