Castrenilla vakuuttava avauskierros major-debyyttissä – hätyytteli jopa kärkipaikkaa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Castrenilla vakuuttava avauskierros major-debyyttissä – hätyytteli jopa kärkipaikkaa

Matilda Castren on 18 reiän jälkeen kaksi lyöntiä kärjestä. Kuva: Getty Images

Matilda Castren oli tähtien joukossa kuin kotonaan uransa ensimmäisellä major-kierroksella.

Matilda Castren esitti ennakkoluulottomia otteita Aronimink Golf Clubilla Philadelphian seudulla käynnistyneessä Women’s PGA Championshipissä. Hän pelasi uransa ensimmäisen major-turnauksen avauskierroksella tuloksen 69 (-1), ja jakaa 18 reiän jälkeen upeasti yhdeksättä sijaa. Kilpailun kärkeen Castrenilla on matkaa vain kaksi lyöntiä.

Castren teki seitsemännellä ja kahdeksannella reiällä peräkkäiset bogit, mutta pelasi sen jälkeen vahvaa golfia. Hän päätti etuysin birdieen ja iski toisella kenttäpuoliskolla kolme birdieä lisää.

Rei’illä 16–17 tulleiden peräkkäisten onnistumisten myötä Castren kiipesi jo jaetulle kakkostilalle, lyönnin päähän tuossa vaiheessa yksin johtopaikkaa pitäneestä Lydia Kosta. Kierros päättyi bogiin, mutta Castrenin yhdellä lyönnillä parin alittanut avauskierros oli vakuuttava suoritus 25-vuotiaan suomalaisen major-debyytiksi.

Kauden kolmannen majorin kärkipaikan jakavat avauspäivän jälkeen Yhdysvaltain Brittany Lincicome ja Malesian Kelly Tan 67 (-3). Kakkossijaa lyönnin päässä kärkikaksikosta jakavat muun muassa LPGA Tourin pistelistan ykkönen Danielle Kang, entinen maailmanlistan ykkönen Lydia Ko sekä Espanjan Carlota Giganda.

Kisalähetyksestä vastannut Golf Channel kuvasi ensimmäisellä kierroksella pitkälti ennakkoon sovittuja peliryhmiä, mutta Castrenkin pääsi kuviin noustuaan kierroksen loppuvaiheen birdieillään kärkikamppailuun.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)