[13][26]

[13][26]
Kilpagolf - LPGA Tour

Kärjen kantaan iskeneellä Castrenilla upea avauskierros LPGA Tourilla

Matilda Castren oli Gallowayn turnauksen avauspäivänä erinomaisessa vireessä. Kuva: Getty Images

Matilda Castren jätti perjantaina kovat pelikaverinsa, Lexi Thompsonin ja Patty Tavatanakitin varjoonsa.

Matilda Castren sai loistavan alun Gallowayssa New Jerseyssä perjantaina käynnistyneessä LPGA Tourin kilpailussa. Hän pelasi ShopRite LPGA Classicin ensimmäisellä kierroksella tuloksen 66 (-5), joka riittää tässä vaiheessa jaettuun toiseen sijaan.

Castren oli lennossa Seaview Golf Clubin Bay Coursen ensimmäisellä puoliskolla, jolla hän iski kolme birdieä ja etuysin viimeisellä tulleen eaglen. 10. reiän birdie nosti Castrenin jo tilanteeseen kuusi alle, mutta jatko sujui hieman maltillisemmin.

Hän teki päivän ainoat boginsa 15. ja 16. reiällä, kunnes sai ilahduttavasti vielä yhden birdien kierroksen päätteeksi 18:lla.

Castren sekä hänen kanssaan saman tuloksen pelanneet Brooke M. Henderson, Inbee Park ja Nanna Koerstz Madsen ovat lyönnin päässä kärkeen kiilanneesta entisestä maailmanlistan ykkösestä So Yeon Ryusta (-6).

Suomalainen pelaa turnauksen kaksi ensimmäistä kierrosta Lexi Thompsonin ja Patty Tavatanakitin (T10) kanssa. Top 15:een rankatut pelaajat jäivät perjantaina Castrenin varjoon käytettyään kierrokseensa kaksi lyöntiä enemmän.

Castrenin ja Tanskan Madsenin ohella muita pohjoismaalaisia ei mahdu top 10:een, kun päivän viimeiset ryhmät odottelevat vielä kentälle pääsyä.

Kolmikko Castren-Thompson-Tavatanakit aloittaa toisen kierroksensa lauantaina kello 20.06 Suomen aikaa.

Krista Bakker viidentenä Espanjassa

Krista Bakker oli paras suomalainen Barcelonassa alkaneen Ladies European Tourin kilpailun ensimmäisenä päivänä. Tuloksen 70 (-2) pelannut Bakker jakaa 18 reiän jälkeen viidettä sijaa Ruotsin Johanna Gustavssonin sekä kuuden muun pelaajan kanssa.

Club de Golf Terramarin kentän etuysillä vauhdissa ollut Bakker teki kolmen birden suoran rei’illä 3−5 ja vielä yhden seiskalla. Tämän jälkeen ainoiksi parista poikenneiksi reikätuloksiksi jäi kahdella viimeisellä reiällä tulleet bogit.

Bakker on Estrella Damm Ladies Openin johtopaikkaa jakavia Swasimaan Noubuhle Dlaminia ja Skotlannin Kelsey Macdonaldia kaksi lyöntiä perässä. Bakker ja Gustavsson olivat myös kisan parhaat pohjoismaalaiset perjantain kierroksella.

Ursula Wikström (-1) jakaa sijaa 13, rankingin kärkisijoista kamppaileva Sanna Nuutinen (par) on 15 sijaa alempana.