28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista

28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Kankkonen korjasi potin Lappajärvellä

Anssi Kankkonen sai ensimmäisenä voitto-onnittelut Pasi Purhoselta.

Sedät jaksaa heilua. Näin kai uskalletaan sanoa Kivitippu Pro Am Invitationalin tulosluettelon perusteella. Entiset kiertuepelaajat, nykyiset valmentajat Anssi Kankkonen ja Pasi Purhonen näyttivät viikonvaihteessa, että hyvän päivän sattuessa nuoremmilla on täysi työ pitää heidät aisoissa – paitsi että tällä kertaa se ei onnistunut. Kankkonen (66-72-68) nimittäin johti Lappajärven kutsukisaa alusta loppuun saakka ja otti komean voiton yhteistuloksella -10.

Lähes yhtä vakuuttavasti pelannut Purhonen jakoi toista sijaa Olli Järven kanssa, lyönnin Kankkoselle hävinneinä. Purhonen oli vielä ennen viimeistä reikää tasoissa Kankkosen kanssa, mutta pahaan paikkaan tullut bogi päästu lahtelaisen juhlat valloilleen.

”Järjestävän seuran villillä kortilla kisaan mukaan ja voitto. Ei olisi ennen kisaa uskonut. Lyönti ei ollut hirveän hyvää mutta pysyin poissa ongelmista ja pystyin upottamaan tarvittavat putit. Mahtavaa kisailua viimeisessä ryhmässä tänään. Meistä olisi kuka tahansa voinut voittaa. Tällä kertaa se olin minä. Tällaisia taisteluita pelurit haluavat ja näitä tietenkin kaipaa kun kilpaileminen on jäänyt vähemmälle. Tänään uskoin vasta 16. reiän jälkeen että tässä voi voitto tulla”, Kankkonen sanoi.

Vaikka Lappajärven kisalla ei ole kiertuearvoa, voidaan Kankkosen voittoa pitää merkittävänä. Kun jaossa on 35 000 euron palkintopotti, ei yksikään suomalaisammattilainen lähde leikkiin mukaan takki auki. Kivitippu Pro Am Invitationaliin osallistuivat Suomen parhaat ammattilaiset, lukuun ottamatta Mikko Ilosta, Mikko Korhosta, Roope Kakkoa ja muutamaa Norjan Challenge Tourin kisassa ollutta pelaajaa.

Kalle Samooja (-8) oli neljäs, Markus Ervasti ja Janne Martikainen (-4) jakoivat viidettä sijaa.

Marko Kuivasaari (12.8. klo 18.17)

Kankkonen pitää pintansaKalle Samoojalla, Jaakko Mäkitalolla, Joonas Granbergilla ym. näyttää olevan täysi työ sysätä jo pitkään valmentamiseen keskittyneet konkarit Lappajärven kisan kärkipaikoilta. Lappajärvellä pelattavassa ammattilaisten kutsukilpailussa ovat käsillä mielenkiintoiset sommitelmat, kun valmentajina häärivät Anssi Kankkonen ja Pasi Purhonen tekevät kiusaa maan kärkipelaajille. Ensimmäisellä kierroksella tuloksen 66 pelannut Kankkonen (-6) jatkaa kisan kärjessä lyönnin erolla Purhoseen ja Kalle Samoojaan. Viiden joukkoon mahtuvat myös Jaakko Mäkitalo (-3), Janne Kaske (-2) sekä Joonas Granberg (-2). Turnaukseen osallistuu 32 ammattilaista ja 16 pro am -ryhmää, jotka olivat mukana kahdella ensimmäisellä kierroksella. Kivitippu ProAm Invitationalin palkintopotti on suomalaisittain suuri, 35 000 euroa.

Marko Kuivasaari (12.8. klo 8.58) Kankkonen iskussa LappajärvelläUrallaan kolme turnausta Challenge Tourilla voittanut Anssi Kankkonen ei ole vuosien saatossa ruostuttanut pelitaitojaan. Tulos 66 oli kovinta valuuttaa Lappajärven kutsuturnauksen ensimmäisellä kierroksella. Vanhassa vara parempi. Jo kauan sitten kilpakentät taakseen jättänyt Anssi Kankkonen näytti Lappajärven tasokkaan kutsukisan avauskierroksella nuoremmilleen mallia. Tulos 66 vei lahtelaisen komeasti turnauksen kärkipaikalle. Kankkosen virheetön scorekortti oli hienoa luettavaa: neljän birdien ohella hänen päivänsä kruunasi Järviseudun Golfseuran kentän 15. reiällä (106 metriä) tullut hole-in-one. Anssi iski ”ässänsä” 52-asteisella wedgellä. Tero Simola (68) on toisena. Pasi Purhonen ja Kalle Samooja olivat perjantaina muut 70 lyönnin rajan alittaneet pelaajat. Kivitippu ProAm Invitationalissa on mukana yhteensä 32 suomalaisammattilaista ja yksi amatööri. Marko Kuivasaari (11.8. klo 10.10) Toni Karjalainen puolustaa voittoa LappajärvelläJärviseudun Golfseura isännöi viikonloppuna perinteistä Kivitippu ProAmia, jossa suurimpia suosikkeja ovat Aura Golfin Kalle Samooja sekä Joonas Granberg.

ST.Koneistus joukkue ryhmäpotretissa: JANNE OJANEN, TIMO KINNUNEN, TONI KARJALAINEN (pro), ERIK STENMAN (pro), MIKKO PELTOLA ja TOMMI PELTONEN.

ST.Koneistus joukkue ryhmäpotretissa: JANNE OJANEN, TIMO KINNUNEN, TONI KARJALAINEN (pro), ERIK STENMAN (pro), MIKKO PELTOLA ja TOMMI PELTONEN.

Täysi tupa eli 32 ammattilaista ja 16 pro-am joukkuetta on mukana perjantaina Lappajärvellä käynnistyvässä kilpailussa. Suuri palkintopotti (35.000 e) sekä hyvät järjestelyt vetävät huippujamme Pohjanmaalle vuosittain hunajan tavoin.

Lappajärvellä kerätään samassa yhteydessä varoja myös hyväntekeväisyyteen, isäntäseurakin saa potista toimintansa pyörittämiseen hieman pesämunaa.

”Kenttä on hyvässä kunnossa, erityisen iloisia olemme siitä, että uusi klubitalomme palvelee kisan osanottajia keskeisellä paikalla kentän kupeessa”, kertoi toiminnanjohtaja Mikko Autio.

Edellisvuonna ykköseksi pelasi Toni Karjalainen, jolle voitto oli toinen Lappajärvellä. Suurimmat suosikit tasaisessa pelaajakatraassa ovat Aasian Tourille syksyksi suuntaavat Kalle Samooja ja Joonas Granberg.

Ammattilaiset pelaavat kaksi ensimmäistä päivää amatöörtiimiensä kanssa, sunnnuntaina keskenään. Heikki Kovalainen ihastui Lappajärven kisaan edellliskaudella ja on mukana myös tämänvuotisessa tapahtumassa. Toni Karjalaisen joukkueessa pelaa Tappara-legenda Janne Ojanen, jonka vaimo Sanna oli 80-ja 90-luvuilla maamme eturivin pelaajia.

Teemu Tyry

Järviseudun Golf, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje