Kang hurjana Pebble Beach National Pro-Am -turnauksessa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Kang hurjana Pebble Beach National Pro-Am -turnauksessa

Sung-hoon Kang täräytti Monterey Peninsulassa yhden eaglen ja yhdeksän birdietä. Kuva: Getty Images

Aasialaiset pelaajat ovat olleet vuosikausia isossa roolissa LPGA-kiertueella, mutta PGA Tourilla tilanne on ollut hieman toisenlainen. Pebble Beachillä aasialaisilla on kuitenkin 36 reiän jälkeen kaksoisjohto, kun Hiroshi Iwata ja etenkin Sung-hoon Kang yltyivät toisella kierroksella loistaviin otteisiin.

Päivän nimi oli eittämättä Kang, joka taiteili Monterey Peninsulalla uuden upean kenttäennätyksen, 60 lyöntiä. Hänen korttiinsa merkittiin yksi eagle 16. reiällä sekä yhdeksän birdietä. Sisääntulon väyliltä aloittanut Kang olisi rikkonut viimeisen reiän (kentän 9.) birdiellä tuloksen 59, mutta asiaan liittyi myös tietämättömyyttä.

Kang luuli että MP:n par on 72, ja oletti vielä kierroksen jälkeen pelanneensa tuloksen 61. Tilanne alkoi selvitä, kun korealaisen pro-am-partnerina pelaava näyttelijä Ray Romano onnitteli tätä uransa kovimmasta kierrostuloksesta, ja hetken kuluttua myös vammojansa parantelevalta Jim Furykilta lainassa oleva caddie Mike ”Fluff” Cowan vahvisti tuloksen olleen 60 lyöntiä.

Se jää kuitenkin pysyvästi hämärän peittoon, mikä olisi ollut Kangin vastaus, jos hän olisi tiennyt yhdeksännen reiän lyöntipaikalla pelaavansa birdiellä tuloksen 59. Tiilyönti joka tapauksessa epäonnistui, ja jäi lyhyenä karheikkoon. Sieltä hän chippasi pallonsa alle viiteen metriin, mutta pystyi vielä pelastamaan parin.

Kyseessä on paras aasialaisen pelaajan PGA Tourin kilpailussa lyömä kierrostulos. Ylipäänsä USA:n kiertueella on pelattu kautta aikain vain 30 kertaa tulos 60.

”Olen täällä vain pitääkseni hauskaa”, Kang, 28, kertoi vaatimattomana lehdistölle. ”Olen innoissani, kun saan pelata Rayn (Romano) kanssa, ja vielä Mike (Cowan) on caddiena. Nämä ovat jo tarpeeksi hyviä asioita tällä viikolla.”

Monterey Peninsula -kentän par ei ollut ainoa epäselvä asia Kangille ennen Pebble Beachin tämänvuotista turnausta. Vaikka näyttelijä Ray Romano on Yhdysvalloissa iso kuuluisuus, Kangille hänen nimensä ei sanonut mitään. Epäselvyyksistä huolimatta 58. turnaustaan PGA Tourilla pelaavan Kangin asiat ovat sujuneet tällä viikolla varsin luontevasti.

Tilanteessa -11 olevaa kärkikaksikkoa jahtaavat lyönnin päässä Phil Mickelson, Chez Reavie sekä Ruotsin Fredrik Jacobson. Eurooppalaisista kymmenen joukkoon mahtuvat myös Englannin Justin Rose (-9) ja toienn ruotsalainen Jonas Blixt (-7).

Iwatan perjantain paras tulos (66) Pebble Beach Linksillä jäi hieman Kangin esityksen varjoon. Ilmassa roikkui paljon kovempikin tulos, sillä japanilainen oli kierrostaan 10 reiän jälkeen seitsemän alle. 11. ja 14. reiän bogit toivat kuitenkin mutkia matkaan, kunnes hän teki vielä yhden birdien 16:lla.

Jos Iwata korjaisi sunnuntaina potin, merkitsisi se ensimmäistä kertaa kiertueen historiassa, kun japanilaiset pelaajat voittavat kaksi peräkkäistä turnausta PGA Tourilla. Hideki Matsuyama oli viime viikolla Scottsdalessa pelatun Phoenix Openin ykkönen.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje