Kalle Samoojan taistelu Open-paikasta jatkuu - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kalle Samoojan taistelu Open-paikasta jatkuu

Kalle Samoojan erinomainen tahti Scottish Openissa jatkuu. Sunnuntaina selviää, avaako se hänelle paikan Open Championshipiin. Kuva: Getty Images

Samooja pelasi Scottish Openissa kolmannen peräkkäisen kuutosella alkavan tuloksen.

Kalle Samooja jatkaa loistavia otteitaan Renaissance Clubilla meneillään olevassa Scottish Open -turnauksessa. Hän pelasi kisan kolmannella kierroksella tuloksen 69, ja on jaetulla 13. tilalla, kun viimeiset ryhmät ovat vielä kentällä.

Samooja (-13) pelasi North Berwickissä peräti 46 reikää ilman paria heikompaa tulosta, kunnes teki vuonna 2008 avatulla links-kentällä kaksi peräkkäistä bogia.

Tämä ei kuitenkaan turkulaisen menoa hidastanut hänen iskettyä sisääntulon edetessä vielä kolme birdieä.

”Tänään oli aika vaikea päivä. Huomasin sen jo rangella. Alaselkä oli jumissa, enkä oikein saanut kiertoa tehtyä”, Samooja kertoi.

”Hyvät viimeiset kuusi aukkoa ja back in business. Ollaanhan tässä vähän kaukana kärjestä, mutta kenttä tarjoaa isot mahdollisuudet. Laitetaan kroppa huomiseksi kuntoon ja isketään kova tulos tauluun.”

Samooja on kilpailun kärkeen yksin siirtynyttä Itävallan Bernd Wiesbergeriä seitsemän lyöntiä jäljessä. Viiden joukkoon matkaa on vain kaksi lyöntiä.

Scottish Openissa on jaossa kolmelle parhaalle top 10:een sijoittuneelle kilpailijalle – joilla ei vielä osallistumisoikeutta ole – kolme paikkaa ensi viikolla Royal Portrush -kentällä pelattavaan Open Championshipiin.

Aura Golfin kasvatilla on parhaillaan viimeisissä Open-paikoissa kiinni olevin pelaajiin, Walesin Jamie Donaldsoniin, lauantain pelikaveriinsa Italian Lorenzo Gagliin sekä Englannin Lee Slatteryyn matkaa kaksi lyöntiä, joten päätöspäivän vahvalla esityksellä kaikki on edelleen mahdollista.

Pohjoismaalaisista ET:n Rolex-sarjaan kuuluvassa kilpailussa Samoojan edellä on ainoastaan Ruotsin Henrik Stenson (-14).

Scottish Openin toinen jatkokierroksille edennyt suomalainen, Mikko Korhonen (-7) jakaa 67. sijaa. Hän on jo varmistanut pääsynsä kauden viimeiseen major-kilpailuun.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

 • golftintti says:

  Toivotaan nyt ensin Kalle Samoojalle hyvää kierrosta täksi päiväksi ja katsotaan sitten onnistuuko myös The Open-paikka. Harmittaa tämä suomalaisten yli-into jo ylioptimismi, kun jo ihan jalat maassakin voi riemuita Samoojan pelistä.
  Mikko Ilosellekin povattiin paikkaa Ryder Cupissa muutaman onnistumisen jälkeen ja suomalaiset aina voittavat euroviisut…
  Ja Teemu Tyry pitää kirjaa siitä kuinka paljon suomalaisia on näytetty kisassa verrattuna muihin samassa tuloksessa oleviin!!
  ’Mitä pidät Suomesta?’ – oli ennen raivostuttavin kysymys Suomeen tulleille turisteille. Näissä jutuissa on vähän samaa henkeä…

 • golftintti says:

  Ratkaiseeko tasatuloksissa World Ranking?