[10][12]

[10][12]

Kalle Samoojan loistovire jatkuu, lähtee kolmannelta sijalta viikonloppuun

Kalle Samooja on takonut kahden ensimmäisen kierroksen aikana 13 birdieä ja yhden eaglen. Kuva: Getty Images

Viikonlopun kierroksilla nähdään neljä suomalaista Mikko Korhosen venyttyä jatkoon viimeisen reiän eaglen turvin.

Kalle Samooja onnistui upeasti myös Tenerife Openin toisena kilpailupäivänä perjantaina. 64 lyönnin kierroksella kilpailunsa avannut Samooja käytti toiseen kierrokseensa 66 lyöntiä ja siirtyi yhteistulokseen -12. Hän jakaa kisan puolivälissä kilpailussa kolmatta sijaa.

Eroa kisaa johtavaan Saksan Nicolai Von Dellinghauseniin on neljä lyöntiä. Toisena oleva isäntämaan Pep Angles on tuloksessa -13.

Samoojan kierroksen alku oli suorastaan häikäisevä. Avausreiän eaglea seurasi par, jonka jälkeen hän tehtaili kolmen birdien suoran.

Päivän vaikein jakso osui kierroksen keskivaiheille ja rei’illä kahdeksan ja 10 turkulaisen oli tyytyminen bogiin. Ryhtiliike seurasi heti ja rei’ille 12 ja 13 Samooja teki molemmille birdiet. Päivän kolmas bogey syntyi reiällä 16, päivän kuudes birdie vastaavasti päätösreiällä.

”Tänään lähdettiin rivakasti liikkeelle. Ykkösellä chippi pussiin ja perään hyvä ’up & down’ ja pari hyvää puttia. Vauhti tyssäsi vähän kasin bogiin. Ysistä eteenpäin jäi iso nippu paikkoja käyttämättä”, Samooja kertoi.

Kilpailun kärkikamppailussa on tunkua, sillä peräti 15 pelaajan tulos on kahden kierroksensa jälkeen vähintään 10 lyöntiä alle parin.

”Toivottavasti tämä oli viikon nihkein kierros. Kovaa täytyy painaa vaan”, hän suunnitteli.

Samooja saa viikonlopuksi seuraa Sami Välimäestä ja Tapio Pulkkasesta sekä Mikko Korhosesta. Välimäki ja Pulkkanen jakavat tuloksella -5 kilpailussa 51. sijaa. Pulkkasen tulos perjantaina oli 68, Välimäen 70.

Mikko Korhonen väläytti kilpailuhermojaan venymällä jatkopaikkaan päätösreiän eaglella.

”En ottanut siinä mitään sen ihmeempiä riskejä, chippi vain sisään foregriiniltä. Matkaa oli kuutisen metriä”, Korhonen kertasi jatkopaikan tuonutta lyöntiä.

Korhosen etuysi oli tahmea ja vaati kuusi lyöntiä enemmän kuin jälkimmäinen yhdeksikkö, joka sujui neljä alle parin. Hänen kierrostuloksensa oli 70 (-1) ja yhteistulos -4. Se oli lopulta viimeinen jatkopaikkaan oikeuttava noteeraus.

”Etuysillä meni usko ihan totaalisesti ja takaysi oli sitten ehkä vähän hälläväliä-meiningillä, mutta se sujui ihan hyvin.”

Janne Kasken kisa jäi kahden kierroksen mittaiseksi. Kaske joutui perjantaina tyytymään 76 lyönnin kierrokseen ja hänen yhteistuloksensa oli +3.

Lue seuraavaksi: Tapio Pulkkanen katkaisemassa kuuden turnauksen karsiutumisputkensa Teneriffalla