Kalle Samoojan häikäisevä tulokaskausi Euroopan kiertueella jatkuu ensi viikolla - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kalle Samoojan häikäisevä tulokaskausi Euroopan kiertueella jatkuu ensi viikolla

Samooja pääsi tuulettamaan kuutta birkkua Turkissa. Kuva: Antero Lindell

Samooja revitteli Turkissa huikean päätöskierroksen.

Antalyassa pelattava Euroopan kiertueen ensimmäinen finaalikisa oli suomalaisvinkkelistä katsottuna upeaa seurattavaa. Kalle Samoojan nousujohteinen kilpailu päättyi loistavaan onnistumiseen.

Turkulainen jysäytti kierroksellaan kuusi birdieä ja nousi mukaan ensi viikon Etelä-Afrikan finaalikilpailuun. Samooja ei tehnyt sunnuntaina yhtään bogeya ja pelasi sen myötä virheettömän kierroksen. Hänen sijoituksensa oli jaettu 17:s.

”Oli kyllä varsin hyvä veto tänään. Rautapeli ei ollut kovin terävää,  mutta putti rupesi uppoamaan. Varmistui myös se, että matka jatkuu kohti etelää. Nousen reippaasti sisään Etelä-Afrikkaan menijöiden joukkoon”, Samooja ilakoi tiedotteessa.

Samoojan tulos perustui erinomaiseen puttaamiseen, ja hän pääsi näyttämään samassa ryhmässä pelanneille kiertueen isoille nimille Alex Norenille ja Danny Willettille parasta osaamistaan.

”Aamulla löytyi puttiasento ja rentous. Sain hyviä säkityksiä. Oli mageeta vetää parin isomman starban kanssa.”

Samoojan erinomainen debyyttikausi Euroopan kiertueella saa jatkoa siis ensi viikolla. Turkulaistykki on näyttänyt kuuluvansa kiertueella täydellä pelioikeudella kuuluvien joukkoon. Ennen kuin Turkin kisan palkintopotti oli jaettu, Samoojan tienestit kuluvalta kaudelta ovat reilut 450 000 euroa.

Finaalikilpailut ovat kiertueen rahakkaimpia ja Turkin kilpailussakin kassassa oli seitsemän miljoonaa dollaria kahisevaa jaettavana. ET:n kausi huipentuu Dubaihin. Samoojalta vaadittaisiin kärkipään sijoituksia Etelä-Afrikasta, että hän pääsisi kruunaaman kautensa Jumeirah Golf Estaten kentälle.

Samoojan paras noteeraus kuluvalta kaudelta on toinen sija syyskuulta Omega Mastersista. Kauden 26 kilpailua ova tuottaneet 14 jatkoonpääsyä. Tämän viikon kilpailussa kaikki mukana olleet pelasivat täydet neljä kierrosta.

Kilpailun voittokamppailu on ollut trilleri sanan varsinaisessa merkityksessä. Kuusi pelaajaa jakoivat ykkössijaa 72 reiän jälkeen ja kisan jatkoreikiä pelataan iltavalaistuksen loisteessa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje