26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kalle Samoojalle kauden toinen hole-in-one European Tourilla! − nousi kisan kärkeen

"Ässän" sivaltanut Kalle Samooja pelasi huippukierroksen Renaissance Clubilla. Kuva: Getty Images

Samoojan korttiin piirtyi pelkästään keltaista ja punaista väriä.

Aamulla Scottish Openin ensimmäiselle kierrokselle startanneiden suomalaisten hienot otteet huipentuivat iltapäivällä Kalle Samoojan Renaissance Clubin 15. reiällä (134 metriä) tekemään hole-in-oneen.

”Ässä” oli Samoojalle jo kauden toinen Euroopan kiertueella. Ensimmäinen tuli maaliskuun viimeisenä päivänä Indian Openin finaalikierroksella.

Samoojan peli oli torstaina muutenkin virtaviivaista: hän teki bogittomasti edenneellä kierroksellaan holarin ohella viisi birdieä ja on tuloksellaan 64 (-7) parhaillaan jaetulla kärkisijalla Englannin Andy Sullivanin, Walesin Jamie Donaldsonin ja Etelä-Afrikan Thomas Aikenin kanssa.

”Oli hyvää peliä. Ei voi muuta olla kuin tyytyväinen, jos seitsemän alle -tuloksella pääsee lounaalle”, 16 viheriöosumaa kirjannut Samooja kertoi.

”Paljon oli hyvää alussa ja sitten puolivälissä vähän synkempiä hetkiä, vaikka tuloskortissa pareja olikin. 15. reiän ’pikkubonari’ nostatti tunnelmaa hetkellisesti; hyvä wedge pari metriä reiän taakse ja imulla sisään. Sain siihen onneksi vielä pari birkkua loppuun, vaikka oli haastavia reikiä jäljellä, mutta ne tuli selätettyä.”

Renaissance Clubin uudehko kenttä ei edusta perinteistä skotlantilaista links-kenttää. Samoojalle kisa-areenan olemus ja layout tuntuu sopivan paremmin kuin hyvin.

”Kenttänä maistuu. Vähän leveämpi tiiltä, joten sieltä ei tule ongelmia. Enemmänkin kakkoslyönnin baana ja sellainen sopii mulle yleensä hyvin. Tykkään näistä griineistäkin todella paljon ja tänään oli paljon hyviä putteja − vähän pomppuiset griinit taitaa sopia suomalaisille hieman paremmin”, hän hymyili.

”17:llä olisi ollut holarista BMW X7 tarjolla. Se houkutteli vähän enemmän. Sanoin caddielle, että lähdetään metsästämään autoa, mutta valitettavasti jäi kolmeen metriin. Putti kuitenkin sisään ja 18:lle vielä hyvä par.”

Kaksi lyöntiä Samoojaa perässä oleva Mikko Korhonen (66/-5) jakaa nyt kahdeksatta sijaa.

Video: Mikael Piltz

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje