11.–18.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][10]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Top 10:n kannoilla kyttäävä Kalle Samooja ainoana suomalaisena alle parin Ruotsin ET-kilpailussa

Kalle Samooja oli terävällä pelituulella Göteborgin turnauksen ensimmäisenä päivänä. Kuva: Getty Images

Tuloskortin ainoa tahra tuli vasta viimeisellä reiällä.

Kalle Samooja oli paras suomalainen Göteborgissa käynnistyneen Scandinavian Invitation -turnauksen ensimmäisellä kierroksella. Hän pelasi torstaina tuloksen 67, ja on tässä vaiheessa jaetulla kahdeksannella sijalla.

Kymmenenneltä reiältä startannut Samooja teki ensimmäisellä yhdeksiköllä kolme birdieä. Peli jatkui toisella kenttäpuoliskolla virheettömänä, ja päivän neljäs birdie näki päivänvalon 16. (kentän 7.) reiällä.

Tuloskortti näytti jo jäävän ilman bogeja, jonka hän kuitenkin teki viimeiselle reiälle.

”Oli kyllä hyvää peliä tänään. Löin palloa koko päivän hyvin”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Tuuli oli Samoojan mukaan paikoitellen todella kovaa. Puuskittainen ja pyörivä tuuli toikin omat haasteensa peliin.

”Sen vuoksi ei voinut olla kovin vihainen itselleen, jos tuli huonompi veto. Sain kämmit paikattua hyvin ja birdie-paikat käytettyä. Hyvä startti kaikin puolin.”

Viisi lyöntiä kärjestä olevan Samoojan aloitus Hills Golf & Sports Clubin kentällä muistutti hieman viikko sitten pelatun Prahan turnauksen ensimmäistä kierrosta, jolloin turkulaisen saldo oli viisi birdieä ja yksi bogey. Tuloillaan ollut hyvä sijoitus kariutui lopulta päätöspäivän vaisuun esitykseen.

Myös Kim Koivu oli ensimmäisellä kenttäpuoliskolla (10–18) Samoojan tahdissa kolmella birdiellään. Toiset yhdeksän reikää sujuivat sitäkin nihkeämmin: birdie-hana pysyi kiinni ja 13. (kentän 4.) reiän tuplabogey ja 18. (kentän 9.) reiän bogey olivat ainoat parista poikenneet merkinnät.

Tuloksen 70 (par) pelannut Koivu jakaa 55. sijaa.

Koivulle tekee kahdella ensimmäisellä kierroksella seuraa Robert MacIntyre, jonka hän voitti viime vuoden elokuussa pelatun Vierumäen Challenge Tour -kilpailun uusinnassa. Skotlantilainen oli tälläkin kertaa ”vastaanottavana” osapuolena, sillä hän käytti torstain kierroksen lyönnin enemmän kuin Koivu.

Ryhmän kolmas jäsen, Victor Dubuisson, pelasi tuloksen 73.

Tapio Pulkkasella oli Koivun tavoin hankalaa rei’illä 1–9. Hän kuitenkin ryhdistäytyi kolmen bogeyn jälkeen pelattuaan takaysin kaksi alle 71 (+1) lyönnin kierroksellaan.

”Melko tahmea oli ensimmäinen ysi tänään. Kolmannella reiällä meni kakkoslyönti veteen, ja putit sekä chipit olivat alussa huonoja. Loppua kohden sain juonesta kiinni ja loin paljon paikkoja”, Pulkkanen sanoi.

Kilpailun karsintaraja on parhaillaan tuloksen par kohdalla, joten ”Hattu-Tapiolta” vaaditaan loppuiltapäivän tulostasosta riippuen perjantaina 68–69 lyönnin tulosta, jotta pelit jatkuvat myös viikonloppuna.

”Putteri pitää lämmittää huomiseksi, niin hyvä tulee.”

Scandinavian Invitation -kilpailun johdossa on upealla 62 lyönnin kierroksellaan yhden eaglen ja kuusi birdieä iskenyt Australian Wade Ormsby. Ranskan Alexander Levy (63) ja Englannin Matthew Fitzpatrick (64) ovat seuraavina.

Kisan suurimmista tähdistä, kotiyleisönsä edessä pelaava Henrik Stenson (T34) avasi pelin tuloksella 69. Toiselle ruotsalaiselle Alex Norénille kierroksen alku on ollut tuskainen: kymmenkertainen ET-voittaja on kymmenen reiän jälkeen tilanteessa kaksi yli.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje