26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kalle Samoojalla henki päällä Moskovassa

Kalle Samoojan siipi oli maassa hänen karsiuduttuaan kotikentällään pidetyssä Gant Openissa. Moskovassa ote peliin oli torstaina huomattavasti parempi.

Suomalaisten panos European Tourin Venäjän kisan avauspäivänä Skolkolovo Golf Clubilla oli erinomainen. Kalle Samoojan sijaluku on 13., Henri Sataman 29. Peter Erofejeff (73,+2) löytyy sijaluvulta 83.

Kuusi birdietä ja kolme bogia kierroksellaan tehneelle Samoojalle ET:n kisa on uran seitsemäs, jatkoonpääsyjä on toistaiseksi yksi.

Ennakko:

Venäjä isännöi viikonloppuna kilpailua, joka käynnistää Euroopan vuoden mittaisen Ryder Cup-karsinnan. Tähdet jättävät perinteisesti väliin Moskovan kisan, Skolkovo Golf Clubilla on tuskin mukana yhtään pelaajaa joka mahtuisi USA:han syyskuussa 2016 matkustavaan joukkueeseen.

David Horsey ja Michael Hoey ovat nimekkäimmät, he ovat myös kahden viimeisen vuoden voittajia Russian Openista.

Peter Erofejeff ja Henri Satama olivat mukana jo edellisvuonna. Erofejeffin sijoitus oli 64., Satama (75.) karsiutui niukasti. Kalle Samooja on pelannut kuusi ET:n kisaa Aasiassa.

title_115297”Patu” Erofejeff teki syksyllä 2012 harvinaisen ja lähtökohtiinsa nähden hyvin yllättävän uroteon pelaamalla itselleen ET:n kortin kolmivaiheisen karsinnan läpi. Vuosittain samaan yltää keskimäärin 2-4 pelaaja.

Kaudella 2013 Erofejeff pääsi mukaan päätourin kisoihin 18 kertaa, kaikki neljä kierrosta hän pelasi viidesti, karsiutumisia oli 13. Paras sijoitus oli 59., palkintorahaa kertyi vajaat 15000 euroa. European Tourin vuodesta tuli siis taloudellisestikin raskas.

Moskovassa suomalaiskolmikkoon ei ennakkoon kohdistus suuria odotuspaineita. Yksikin sijoitus 40-50 ensimmäisen joukkoon olisi lähtökohtiin nähden hyvä suoritus. Russian Open toimii Erofejeffille, Satamalle ja Samoojalle hyvänä kenraaliharjoituksena syyskuun puolivälissä käynnistyviin ET:n karsintoihin.

Ensimmäisen vaiheen karsintakisoja on kahdeksan. Näihin osallistuu parikymmentä suomalaista. Finaali käydään PGA de Catalunyan kentillä. Mikko Korhonen teki suomalaista golfhistoriaa voittamalla syksyn 2014 finaalin.

Isäntämaan pelaajia on Skolkovo Golf Clubilla mukana kahdeksan. Venäläisten yritykset saada menestystä golfissa ovat olleet toistaiseksi hyvin ponnettomia. Heillä ei ole yhtään pelaajaa, jolla olisi kortti ET:lle tai Challenge Tourille. Villeillä korteilla kiertueilla on hakenut viimeisen kahden vuodena aikana menestystä toistakymmentä venäläistä.

Kukaan ei ole päässyt jatkoon. Jo tässä vaiheessa on käytännössä selvää, että Rio de Janeiron olympialaisissa ei miespuolista venäläisgolfaria nähdä.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (29 kpl)

 • Tohtorismies says:

  Henkisesti näköjään ollaan jo valmistauduttu karsintoihin. Onko tuolla asenteella mitään järkeä pelata golfia ammatikseen?

 • Potilas says:

  Kannattaa hommata myös golfiin pätevyys ennen kun alkaa analysoimaan. Kas kummaa kaverit alkaa valmistautumaan karsintoihin jos ne alkavat vajaan 2 viikon päästä eikä kyseisillä kavereilla ole kellään mitään kunnon kategoriaa päätourille! Käsittääkseni ainoastaan voitolla saisi tästä Venäjän kisasta kategorian ensi kaudelle. Nämä kaverit ovat potentiaalisia pelaamaan itsensä tourille asti karsintojen kautta!

 • birdy says:

  Hyvännäköinen yläasento! Ei mikään estä menemästä päätyyn asti, se on kerran jo nähty. Asenne kohdalleen ja kortti käteen ensi kaudelle. Go for it, Patu!

 • Fred Couples says:

  En löytänyt ET:n ensimmäisen karsintavaiheen nimilistoilta miltään kentältä..

 • veikkaaja says:

  Mikäli peli ei ole semmosessa tikissä että pakkaselle painellaan reilusti niin tuskinpa silloin kalliisiin karsintoihin kannattaa joka vuosi lähteä…

 • veikkaaja says:

  Heti löytyi portugalin kisasta 4:n muun suomalaisen kanssa.

 • Aimo Ankara says:

  Meillä on Suomessa yksi maailman parhaista karsinta-ammattilaisten joukkueesta. Vuodesta toiseen samat naamat joka syksyisissä karsinnoissa. Joku sitten aina onnistuu karsinnoissa ja mediat käy kuumana ja annetaan kovia lupauksia että nyt se läpimurto tapahtuu. Ja pettymysten jälkeen palataan taas takaisin karsintoihin. Uskollista ja pettävää pelaamista, vai mitä. Eikö isi ja äiti uskalla kertoa pojilleen vuosikausien turhan kannustamisen jälkeen totuutta pojan todellisista taidoista? Vai mikä tässä yhtälössä on väärin?

 • Simo Antikainen says:

  Ammattilaisten Journalismia vai ?? Oikeasti akateeminen Kalle Virtapohja sai kenkää liitosta tiedotuspäällikön tehtävästä, ilmeisesti korkean palkan vuoksi kun piti säästää. Kannattaisiko lakkauttaa Tyry seniorin vastuulla oleva golflehti, joka osoittaa päätoimittajan koulutuksen alaan kaikessa heikkoudessaan. Tulisi oikea säästö. Lehti on luettu ohikiitävässä hetkessä, nopea vasen syöksy golftyrymedian tekemänä. Toisaalla on tuo gogolf, joka kiukuttelee liiton virallista linjaa vastaan on teiniTyryn yms samannimisten vastuulla. Golfpiste.com?, golf.fi, gogolf . Mitä kaikki ovat? Voisiko joku avautua maallikolle? Mikä kuvio on kyseessä ? Mikä on golfkentän median kokonaistilanne, kuka on virallista mediaa, kuka ketäkin vastaan.. Tämäkin juttu osoittaa, kun Tyry kertoo että suomalaisiin ei kohdistu suuria paineita..miksi näin…eikö nämä pelaajat ole Tyryn tuttuja ja nuoleskelijoita vai miksi hassu kommentti näin pienen maan pelaajista? Lisäksi nuo yleensä samantyyppiset tarinat ei osuvine tulosarvioineen samoine suosikkikasvoineen ja ennakkosuosikkeineen toistuu Tyryjen jutuissa. IPad kädessä mennään ja mukamas laatujuttuja tehdään, pelkkää hömpötystä. Laatua golfmediaan ja uudet tuulet, koska golfporukka on keskimäärin älykästä, eikä kaipaa tälläistä humppaa, kiitos

 • Takatii says:

  Olipa SA:lta aikamoinen purkaus. Mitä lie takana? Ei ainakaan medialukutaitoa. Onhan tämä nykyinen Golflehti sentään valovuoden edellä Virtapohjan aikaista tekelettä.

 • no jaa says:

  Kova purkaus, mutta kyllä nuo ennustukset ja suosikkien asettelut voisi jättää pois. Golf on niin herkkä laji, että euroopan tourilla ja miksi ei finnish tourillakin lähes kuka tahansa voi hyvän vireen osuessa kohdalle voittaa kisan ja ns. ennasuosikit romahtaa pahastikkin. Erot on hyvin pieniä nuilla tasoilla

 • Sivusta tarkailija says:

  No Jaa Ei nyt ihan noinkaan. Kyllä ET:llä ja Let:llä suosikit aika ajoin romahtaa, mutta ei todellakaan kaikki siellä edes hyvän päivän sattuessa voita. Useimmilla ei loppupeleissä pää kestä (eikä tekniikkakaan ole siinä kunnossa). Ihan sama kun monessa muussakin hommassa 10-20% on voittaja-ainesta kun sattuu hyvä päivä, ne loput on siellä täyttämässä lähtölistoja ja sponsoreiden takia. Pienemmillä ”tuureilla” iso osa on ”PGA-ammattilaisia” niin kauan mukana kun isapapan lompakosta irtoaa rahaa. Esim. Suomen Letas kisan rangella oli sellaisia ”esityksiä” että swingin perusteella ihmetyttää miksi pelaajat kuvittelee läpimurtoa ammattilaisgolfissa. Osa taisteli siellä erilaisten swingiongelmien kanssa. Linjauksissa, tähtäyksissä ja itse lyönnissä oli aikalailla vaihtelua ja pallot ”karkaili” melkein kun vanhainkodissa joku muu. ps kovasti samaa mieltä SA:n kanssa noista kotimaisten mediadräpellyksen tasosta nykyisin. Kekkosen aikaan Tarmiot sentään osasi tehdä mielenkiintoista lehteä. Nykyistä ei monikaan vapaaehtoisesti tilaisi jos ei pakkopullaa jäsenmaksun mukana. .

 • Aimo says:

  Yli tuhat ukkoa, 252 reikää, 25 korttia. On se kumma kun kaikki suomalaiset ei selvitä karsinnoista suoraa paikkaa ET:lle. Aimo Ankaran ja muiden arvostelijoiden kannattaa katsahtaa peiliin ja oikeesti nyt pikkuhiljaa sisäistää kuinka kilpailtu laji tämä on ja mistä oikeesti on kysymys. Tämä ei ole keihäänheittoa tai mäkihyppyä, ottamatta niiden lajien huipulta mitään pois!

 • Aimo Ankara says:

  Kysymys on siitä, että Suomessa nämä SAMAT KAVERIT vuodesta toiseen, osa jopa yli kymmenen vuotta jo, joutuvat hakemaan pelipaikkaa karsinnoista kun ei taso riitä Toureilla sitä pelipaikkaa pitämään. Mikä on mennyt pieleen? Pitäisikö jossain vaiheessa oikeasti hyväksyä tosiasiat ja siirtyä esim. golfopetuksen puolelle. Tai mennä marketin kassalle, siellä tienaa paremmin ja ei ainakaan tuhlaa muiden rahoja…

 • Opettaja says:

  Aimo Ankara Eiköhän siellä rangella ole ihan riittävästi niitä joiden loistava tulevaisuus golf ammattilaisena on kaukana takana. Se että osaa itse pelata ei todellakaan tarkoita että osaa opettaa. Opettajaksi synnytään ei opita. Kannattaisi mennä oikeisiin töihin. Ammattivalmentaja on ammattivalmentaja ei entinen haaveissaan pettynyt ammattilainen.

 • Hetkinen says:

  Mitä väliä sillä on, jos urheilija käyttää 10 tai 20 vuotta karsiakseen tourille joka vuosi uudelleen. Osa ihmisistä hakkaa päätä seinään Exceliä tuijottaen tai työskentelee 40 vuotta hikisessä toimistossa ilman lomia saavuttaakseen unelmansa. Jotenkin harmittaa perus negatiivisuus ja se, että trollataan ja arvostellaan täysin perusteitta. Muistaakseni muuan Roope Kakkokin oli erittäin kovan arvostelun kohteena ja hänet lyötiin maan rakoon miljoona kertaa kun menestystä ei tullut edes CT:lta. Näille arvostelijoille minulla on vain yksi kysymys. Tuletteko keskustelemaan Suomi golffin tilasta kahvikupin ääreen, kun Patu Erofejeff voittaa ensimmäisen turnauksensa ET:llä?

 • t says:

  ”Pitäisikö jossain vaiheessa oikeasti hyväksyä tosiasiat ja siirtyä esim. golfopetuksen puolelle” Mistä helvetistä näitä valopäitä tulee? Kai jokainen osaa ihan itse päättää milloin ei kilpaileminen enää innosta. Jos talous ja kroppa kunnossa niin antaa palaa vaan. Ei ole minulta pois jos joku kiertää karsintoja 20 vuotta ilman onnistumisia..

 • Seppo says:

  Ei nuo valopäät ole sen kummempia golfareita kuin muutkaan. Osa kirjoittelee tänne provoja, johon idiootit kuten t tuossa lankesi. Hieman noissa paskajutuissakin on aihetta itsetutkiskeluun pelaajien osalta. Jos on 15 vuotta yrittänyt ja läpimurtoa golfissa ei ole tullut, olisi oikeasti aika myöntää epäonnistuneensa tässä elämänvaiheessa. Uskon että (voitte pitää tätä halutessanne faktana…) suurimmalla osalla noista ns. karsinta-ammattilaisista ei ole muuta vaihtoehtoa elämässään. Rahoitus pelailuun raavitaan aina jotenkin kasaan, osa saa rahaa vanhemmiltaan, osa ei. Osa pelaa velkarahalla, mikä on hullua. Heistä on tullut valitettavasti vuosien saatossa, osittain golfmedian hehkutuksen syystä, itsepetoksessa pyöriskeleviä pelureita. Me kaikki golfarit niin toivomme, että he onnistuisivat urillaan, mutta autamme heitä väärin motiivein tässä petosten sarjassa. Hävetkäämme kaikki joukolla. Oliko tämä teksti provo? Ei ja kyllä. Riippuu lukijan älykkyydestä… tai sitten ei.

 • Artisti says:

  Suomen golfin ongelma on se että oikeasti lahjakkaat pelaajat valuvat muiden lajien pariin. ”Ammattilaisiksi” siirtyy nyt jatkuvasti vain pelaajia joiden vanhempien rahoitus riittää ”ammattilaisuuden” ylläpitoon. Tällä ei ole todellisen lahjakkuuden kanssa mitään tekemistä. Tosiasia on että ilman oikeasti hyvää kansainvälistä(kin) amatöörimenestystä ei voi ammattilaisena pärjätä omillaan. Näin kärjistetysti.

 • Upi says:

  Kallen henki on lamaantunut. Liekö tullut Gant vitutus päälle? Peli ei enää suju avauspäivän mukaan, prkl.

 • Ex julkimo says:

  Ai miksikö nämä karsijat jaksaa kiertää karsintoja vuodesta toiseen. Osana kai on se julkusisuudenhalu ja ehkäpä menestyksenhalu. Huipullepääsy vaatii kuitenkin ihan erilaista asennetta kun osalla kokeilijoista löytyy. Jos valitsee politikon tai muun julkisuudessa vahvasti viihtyvän ammatin (pelaaja), niin on vaan varauduttava sekä kestettävä jonkinmoista arvostelua (hyvää ja huonoa). Siinä vaiheessa JOS tulee menestystä niin otetaanhan sekin julkisuus ja rahavirrat mielihyvin vastaan, Ammatinvalintakysymys. Ei tulosten pidä vaihdella siitä jos joku kritisoi tai kirjoittaa negatiivisesti tai posetiivisesti mielipuolipalstoilla. Eikai kukaan ”rakkaudesta” lajiin jaksa kierrellä kymmentä vuotta karsimassa ja vitosdivarin kisoissa pelailemassa papan tai velkarahoilla, Se mikä ihmetyttää on nuo sponsoreiden halu käyttää resursseja ja ”autoja” noiden tulevaisuudenlupausten tukemiseen. Helpottaa tietysti tuotteiden valinnassa(kaukaa kiertämään), jos joku tuhlailee mainosmarkkoja toivottomiin tapauksiin.

 • Antsa says:

  Artisti: ””Ammattilaisiksi” siirtyy nyt jatkuvasti vain pelaajia joiden vanhempien rahoitus riittää ”ammattilaisuuden” ylläpitoon.” Paskapuhetta sanon minä. Nimeä pelaajat, jos tiedät näin olevan. Kysytään sitten heiltä. JOS asia olisi noin, mitä heidän etujärjestönsä Suomen PGA on tehnyt asian eteen? JOS asia ei ole noin, mitä heidän etujärjestönsä Suomen PGA on tehnyt asian eteen?

 • Artisti says:

  En nimeä. Ei tämä ole heidän vikansa. Suomen PGA ei tee mitään pelaavan ammattilaisen talouden eteen. Eikä pidäkkään tehdä.

 • Antsa says:

  ”Suomen PGA ei tee mitään pelaavan ammattilaisen talouden eteen. Eikä pidäkkään tehdä.” Mitäs se PGA sitten tekee ammattilaisten eteen? Mitä mielestäsi pitäisi tehdä? Miksi ei tee?

 • Antsa says:

  Tarkoitan nyt ammattilaisilla pelaavia ammattilaisia. En opetuspuolta.

 • Artisti says:

  Miksi Suomen PGA:n pitäisi tälle asialle tehdä jotain? Jos Suomen lahjakkaimmat pelaajat pelaavat muita lajeja, lähinnä jääkiekkoa, niin minkä PGA sille voi. Ammattilainen on ammattilainen ja omillaan. Rahat pitää hankkia ihan itse joko pelaamalla (aika harvalta onnistuu), sponsoreilta (onnistuu koko ajan vain heikommin) tai sitten jostain muualta.

 • Antsa says:

  Et nyt vastannut kysymykseen ollenkaan. Olet siis sitä mieltä, että PGA:n puolelta jäsenmaksu/jäsenkortti riittää? Vastaan puolestasi itse itselleni. PGA voisi halutessaan tukea omia jäseniään esim. yrityksen perustamisvaiheessa, verotuksellisissä asioissa, järjestää pelaaville ammattilaisille erilaisia etuja (vaatetus, mailat, lentoyhtiöt, majoitusketjut yms.) Järjestää kenties omien yhteistyökumppaneidensa kautta sidosryhmiin ja mahdollisiin sponsoreihin kontakteja. Nämä esimerkkeinä. Nyt ei tapahdu yhtään mitään PGA puolesta. Näin minulle on kerrottu korvanappiin myös golfmedioissa. Uusi ammattilainen on täysin heitteillä amatööriuransa jälkeen. SGL tuen jälkeen PGA jättää heitteille. Sitten me ja media luodaan paineet pelaajille ja vituiksi menee.

 • Jorma Kalevi Mäkäräinen says:

  Muissa maissa on samat ongelmat. Pelaajat suurissa vaikeuksissa budjettiensa kanssa ja paineet karsinnoissa valtavat. Juttelin muutaman ulkomaan elävän kanssa Gantissa ja tuntuivat olevan todella huolissaan toimeentulostaan. Joutuvat kiertämään pikkukisoja ja miettimään joka vko mistä rahat seuraavaan kisaan. Suomessa ihan sama juttu Ilosta ja Korhosta lukuunottamatta, Roope siinä huulilla peliensä epätasaisuudesta johtuen ja joutuu myös elättämään tällä hetkellä koko perhettä. Toivottavasti Minni saa uuden vaihteen päälle Kallialan Villen avulla. Toivotaan parasta.

 • von kyrsilof says:

  Kyllä lahjakkaat urheilijat, esim kiekkoilija, jo nelosketjun mies tienaa enemmän kun nämä meidän pullamössöammattilaiset. Tosin myös harjoittelevat tiukasti, on aamu ja iltatreenejä. Nämä meidän Pihti kintuissa ja jalkaterät sisäänpäin töpöttelijät nukkuvat, jos ei oikein huvita mennä harjoittelemaan, härriguudendo! Ja heti PGA ammattilaiseksi kun Scramble ssa pelataan pariin. Ei ikinä tavoita teräviä kärkeä, eivät ole nähneetkään kuinka kovia ne on! Pelatkoon vaan pistebogeypeli täällä Suomessa.