Kalle Samoojalla fantastinen päivä European Mastersissa – kiilasi top 30:n ulkopuolelta kärkikahinoihin - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kalle Samoojalla fantastinen päivä European Mastersissa – kiilasi top 30:n ulkopuolelta kärkikahinoihin

Kalle Samooja oli Sveitsin turnauksen kolmantena päivänä täyttä rautaa. Kuva: Getty Images

Paalullakin käynyt Samooja lähtee Crans Montanan kisan päätöskierrokselle toiseksi viimeisessä ryhmässä. Katso video.

Kalle Samooja (-11) kertoi ensimmäisen ja toisen kierroksen jälkeen pysyneensä pelissä mukana hyvän lähipelin ja putin ansiosta. Lauantaina näytti koko paletti olevan viimeistä piirtoa myöden kunnossa, kun hän hurjasteli Omega European Mastersin kolmannella kierroksella erinomaisen tuloksen, 62.

Turkulainen kiipesi kisan ja ET-uran kovimmalla kierrostuloksella Rory McIlroyn, Lorenzo Gaglin ja Christiaan Bezuidenhoutin seuraksi jaetulle viidennelle sijalle. Eroa kärkeen nousseeseen Argentiinan Andres Romeroon on kolme lyöntiä.

Samoojan kolmannen kierroksen peli ja tuloskortti oli upeaa katseltavaa. Hän aloitti kahdella birdiellä ja teki kolmannen neljännellä reiällä. Viitosella tullut bogey jäi päivän ainoaksi, Samoojan painettua vain lisää kaasua.

Johdossakin käyneen kiertuetulokkaan hurjastelu jatkui ulosmenon lopussa kirjatuilla eaglella ja birdiellä, kunnes näyttävä esitys huipentui Crans-sur-Sierre Golf Clubin kentän takaysillä tulleisiin kolmeen birdieen.

”Aikamoinen käännös pelissä kahteen edelliseen päivään verrattuna. Lähettelin Piltzille (valmentaja Mika Piltz) pari videota eilen, ja hän antoi kotisohvalta punaviinilasi kourassa pari tipsiä, mitkä paransivat lyömistä huomattavasti. Alkuasento alkoi löytymään ja sitä kautta vapaus lyömiseen”, Samooja kertoi tiedotteessa.

”Sain kierrokselle todella hyvän startin. Etuysi pelataan aika vaikeana. Hyviä lyöntejä ja putteja sisään. Seiskalle puukolmonen muutamaan metriin ja putti salkkuun. Hyvin pelasin takaysinkin ja sain muutaman hyvän putin salkkuun.”

Timanttisen esityksen jälkeen Samoojalla ei voi olla sunnuntaina kuin yksi tavoite: tulta päin, mutta jalat maassa.

”Onhan tässä huippuasetelmat huomiselle. Koitetaan saada pää pois pilvistä iltapäivän aikana, että olen iskussa huomenna heti alusta alkaen.”

Crans Montanan kilpailussa toisella jatkoon päässeellä suomalaisella Mikko Korhosella oli vaikeuksia kolmantena päivänä. Käteen jäi vaatimaton tulos, 75, ja 51 sijaa pudonnut Korhonen jakaa 54 reiän jälkeen 63. sijaa.

Suomalaisten lähtöajat neljännellä kierroksella (Suomen aikaa):

9.19 Yusaku Miyazato JPN-Mikko Korhonen-Sam Brazel AUS
12.59 Kalle Samooja-Gavin Green MAS-Christiaan Bezuidenhout RSA

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje