26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kalle Samooja: ”Turkki lienee jo varma, mutta kiikarit on suunnattu kohti Dubaita”

Kalle Samooja tietää, että menestys Le Golf Nationalilla edellyttää laadukkaita avauksia ja terävää lähipeliä. Kuva: Getty Images

Hyvää kautta pelaava kiertuetulokas ei epäröi ilmoittaessaan tavoitteekseen pelata ET:n finaaliturnauksessa. Myös Tapio Pulkkanen ei aio tyytyä pelkkään kortin varmisteluun.

Torstaina käynnistyvään Open de France -kilpailuun osallistuu ET:n suomalaisnelikosta Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen. Molemmilla riittää Ranskan avoimissa panosta, sillä Samooja haluaa olla mukana kauden loppuhuipennuksessa, eikä Pulkkanenkaan halua päättää kauttaan vielä Portugal Mastersiin.

Ranskat avoimet mestaruuskilpailut käydään samaisella Le Golf National -kentällä, missä Euroopan joukkue laittoi USA:n yhdistelmän ojennukseen vuodentakaisessa Ryder Cupissa. Samoojalle visiitti pariisilaiskentälle on ensimmäinen.

”Ekaa kertaa korkkasin tänään Le Nationalin. Hyvä baanahan tuo on. Kenttä pelaa ymmärtääkseni melko erilaisena mitä aikaisempina vuosina: paikoitellen pehmeä, mutta raffi on siedettävissä mitoissa”, Samooja kertoi tiistaina.

Miettiessään, mitä menestys Le Golf Nationalilla vaatii, hän nosti esille kaksi osa-aluetta.

Peli tuntuu hyvältä, joten en näe estettä onnistuneille viikoille.

”Tiiltä täytyy mielestäni olla hyvä ja lähipeli terävää. Sitä testautetaan varmasti paljon tämän viikon aikana.”

Samooja jakoi viime viikonvaihteessa käydyssä Italian Openissa 40. sijan. Lauantain kierros (77) pilasi mahdollisuudet korkeampaan sijoitukseen, mutta päätöspäivän tulos 66 kuului neljännen kierroksen eliittiin.

Turkulainen kohensi Roomassa ranking-sijoitustaan ollen Race to Dubai -listalla nyt 77:ntenä. Näkymät Euroopan kiertueen finaalisarjan ensimmäiseen kilpailuun ovat hyvät, mutta Samooja haluaa enemmän.

”Turkki lienee jo varma, mutta kyllä tässä on kiikarit suunnattu kohti Dubaita (päätösturnaus). Isoa viikkoa lähdetään hakemaan näistä kahdesta viimeisestä. Peli tuntuu hyvältä, joten en näe estettä onnistuneille viikoille”, hän sanoi.

Ensi viikolla pelattava Portugal Masters on ”runkosarjan” viimeinen koitos, sillä finaalisarjan alla pelataan vielä Shanghaissa rajoitetun osallistujamäärän WGC-HSBC Champions.

Samoojan tavoin 40. sijan Roomassa jakanut Tapio Pulkkanen nousi viime syksyn hyvillä esityksillään Turkin ja lopulta myös Etelä-Afrikan Rolex-sarjan turnauksiin. Kauden jatkuminen marraskuun puolelle on kiinni tämän ja ensi viikon kisojen menestyksestä, sillä Turkish Airlines Openiin pääsee Race to Dubai -listan 70 parasta.

Belekin kisasta jäänee kuitenkin jonkin verran pelaajia sivuun, joten 80:n paikkeilla olevalla rankingsijoituksella paikka näyttäisi olevan varsin todennäköinen.

Tapio Pulkkanen jahtaa vielä paikkaa ET:n finaalisarjan käynnistävään Belekin turnaukseen. Kuva: Getty Images

Pulkkasen kohdalla tärkeintä olisi iskeä lopullinen niitti kortin säilyttämiseksi Euroopan kiertueella. Hän on pistelistalla parhaillaan sijalla 96, joten tämän osalta ei pitäisi olla isompia ongelmia. Kohtalainen lisäys pistepottiin Ranskasta antaisi joka tapauksessa ”työsopimuksen” uusimiselle viimeisen silauksen. Mielessä siintää kuitenkin pääsy Turkin kilpailuun.

”Italia oli kortin kannalta tärkeä viikko, vaikka pettynyt filis jäi hyvän alun jälkeen. Kahden kisan tavoitteena on nousta Turkin kisaan mukaan, mihin riittänee yksi top 5 – tai kaksi top 10 -sijoitusta”, Pulkkanen sanoi.

Draiveriin otan vähän jämäkämpää vartta käyttöön spinniä vähentämään.

”Hattu-Tapio” oli mukana samalla kentällä vuosi sitten pelatuissa Ranskan avomissa, mutta jäi jatkopaikasta 12 lyönnin päähän. Tuolloin tuuhea karheikko rokotti väylän ulkopuolelle paenneita avauksia kovalla kädellä.

”Viime vuoteen verrattuna raffit ovat tällä kentällä keveyemmät. Silloin pallon hukkumisen vaara vähänkin sivuun lyötäessä oli melko suuri.”

”Huikea kenttä tämä kyllä on. Kaikki pelin osa-alueet ovat hyvässä testissä. Tiiltä väylille osuminen luo mahdollisuuksia. Kenttä pelaa myös pitkänä kylmästä kelistä johtuen.”

Pulkkanen tekee tämän viikon kilpailuun pieniä muutoksia välineistöönsä.

”Draiveriin otan vähän jämäkämpää vartta käyttöön spinniä vähentämään. Myös puu-viitonen tulee todennäköisesti kokoonpanoon rautakakkosen tilalle.”

Open de France on palkintoarvoltaan 1,6 miljoonaan euron turnaus. Vuoden 2018 kisa pelattiin kesä-heinäkuun vaihteessa, ja se kuului tuolloin Rolex-sarjan koitoksiin. Tämän vuoksi kilpailun osallistujaluettelo ei ole tänä vuonna aivan yhtä nimekäs. Ruotsin Alex Norén on kuitenkin saapunut Ranskaan puolustamaan voittoaan.

ET:n rankingissa parhaiten sijoittunut Pariisin turnaukseen osallistuva pelaaja on Erik van Rooyen. Eteläafrikkalainen löytyy Race to Dubai -listalla sijalta kahdeksan.

Suomalaisten lähtöajat torstain kierroksella (Suomen aikaa):

10.55 Tapio Pulkkanen-Darren Fichardt RSA-Richie Ramsay SCO
15.00 Alejandro Canizares SPA-Renato Paratore ITA-Kalle Samooja

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)