Kalle Samooja paineli Ruotsin yhteiskisan kärkeen: ”Stedi kävely linksillä” - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf - Ladies European Tour

Kalle Samooja paineli Ruotsin yhteiskisan kärkeen: "Stedi kävely linksillä"

Getty Images

Bogittomalla kierroksella startannut Samooja oli avauskierroksella rautaa. Viidestä suomalaisesta kolme pelaa iltapäivällä.

Tiia Koivisto ja Kalle Samooja pääsivät avaamaan European Tourin ja Ladies European Tourin yhteiskisan Ruotsin Göteborgissa aamuryhmissä. Ursula Wikström, Sanna Nuutinen ja Sami Välimäki lähtevät kentälle alkuiltapäivästä.

Tiia Koivisto suoriutui Vallda G&CC:n haasteista kelvollisesti tuloksella 73 (+1). Hän jakaa oman kierroksensa jälkeen kisassa sijaa 55, mutta päivän mittaan sijoitus tulee todennäköisesti laskemaan.

Kalle Samooja sen sijaan saattaa lähteä kakkoskierrokselle kisan jaetulta kärkipaikalta. Bogittoman, seitsemän birdieä sisältäneen kierroksen ansiosta Samooja nousi suoraan kisan paalulle yhdessä Englannin Steven Brownin kanssa. Erityisesti kentän par-viitosilla Samoojan ote oli vakuuttava ja hän kirjasi niistä jokaiselle birdien. Loput birkut syntyivät par-nelosilla.

”Oli kyllä varsin stedi kävely linksillä tänään. Lyöminen oli varsin stediä. Neljä eagle-puttia greeniltä tai vähän ulkopuolelta. Lyhyellä 14:llä eagle-chippi ihan greenin vierestä. En oikein saanut käytettyä paikkoja muilla rei’illä”, Samooja sanoi.

”Greenit ovat todella hitaat säkityksille varsinkin aamusta, mutta myös todella kovat, joka tekee pelistä taktisemman”, hän jatkoi.

Kisan paras naispelaaja on toistaiseksi ollut Englannin Felicity Johnson, joka on vain lyönnin päässä kärkikasikosta. Tuloksessa -5 ovat Laura Fuenstuck, Leonie Harm sekä Richie Ramsay.

Kahdella ensimmäisellä kierroksella ryhmässä pelaa kaksi naista ja yksi mies tai kaksi miestä ja yksi nainen. Samoojan peliryhmässä ovat suomalaisen lisäksi mukana Meghan MacLaren ja Maverick Antcliff. Huomenna kolmikko lähtee kentälle kello 13.50 Suomen aikaa. Tuolloin haaste tulee olemaan todennäköisesti astetta kovempi, sillä luvassa on huomattavasti raisumpaa tuulta kuin torstaina aamupäivällä.

Jos nykyinen ennuste pitää kutinsa, lauantaina pelaajat tulevat joutumaan lujille tuulen noustessa Skånessa lähelle myrskylukemia.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje