Kalle Samooja: ”Olin tiiltä todella hyvä, mutta raudat olivat täyttä kuraa” - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kalle Samooja: ”Olin tiiltä todella hyvä, mutta raudat olivat täyttä kuraa”

Kalle Samooja harmitteli epävireistä rautapeliään. Kuva: Getty Images

Pitkään bogittomana pysytellyt British Mastersin avauskierros kärsi kolauksen vasta loppusuoralla.

Kalle Samooja vastasi suomalaisittain parhaasta kierroksesta Southportissa torstaina käynnistyneessä British Mastersissa. Hän jakaa tuloksellaan 72 (par) kilpailussa 70. sijaa, kun kierros on monen peliryhmän osalta vielä alkutekijöissään.

Samooja teki kierroksen ensimmäisen kolmanneksen molemmilla par-viitosilla birdiet. Vaikka birdie-saldo ei karttunut enää tämän jälkeen, vaikutti hänen korttinsa pysyvän loppuun saakka ”puhtaana”.

Tilanne muuttui vasta Hillside Golf Clubin kentän 16. reiällä tulleeseen bogey-tulokseen, joka kirjattiin Samoojalle myös viimeiselle reiälle.

”Lopussa äijä vähän hyytyi ja pari bogia tuli korttiin”, hän kertoi tiedotteessa.

”Oli vähän jännä päivä tänään. Olin tiiltä todella hyvä, mutta raudat olivat täyttä kuraa. Duffailin niitä ja huiskin minne sattuu.”

Hän ei sanojensa mukaan liiemmin huippupaikoille päässyt, mutta hyvä puttipeli mahdollisti tuloksen pitämisen aisoissa.

”Pitkät putit olivat tänään timanttia. Eivät kolahdelleet, mutta oli helppo käydä naputtelemassa pareja pois.”

Tapio Pulkkanen kuittasi reikien 7–15 jaksossa syntyneet kolme bogia heti perään kolmella birdiellä. 18. reiän tuplabogey ei kuitenkaan istunut käsikirjoitukseen, vaan pudotti kaksi yli tuloksen (74) pelanneen Pulkkasen tässä vaiheessa sijalle T122.

Raskas oli myös 140. sijaa jakavan Kim Koivun (76) päivä, kierroksen päätyttyä neljän bogin suoraan. Hän oli vielä 11. reiän jälkeen tilanteessa -1, joten viimeinen kolmannes murensi pahasti kohtalaista kierrosta rakentelemassa olleen Koivun tuloksen.

Vaikka sää Southportissa on ollut torstaina viileä ja sateinen, on tulostaso kohonnut varsin hyväksi. Vähintään tuloksen 68 pelanneita tai tilanteessa neljä alle olevia pelaajia on yhteensä 14.

Kilpailun johdossa on tuloksen 63 lyönyt britti Matthew Jordan, eroa toisena olevaan Ruotsin Marcus Kinhultiin on kaksi lyöntiä. Kisan suurimmista menestyssuosikeista top 10:een mahtuvat myös englantilaiset Lee Westwood (-6/10 reikää) sekä turnauksen isäntä Tommy Fleetwood (68).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje