14.–21.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][7]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kalle Samooja: ”Nyt kerätään pisteitä kohti Nedbankia”

Kalle Samoojan kausi Euroopan kiertueella jatkuu marraskuun puolelle. Kuva: Getty Images

Pääsyn Belekin huipputurnaukseen varmistanut kiertuetulokas aikoo olla mukana myös ET:n finaalisarjan toisessa koitoksessa.

European Tourin kausi 2019 on kääntymässä ”runkosarjan” osalta viimeiselle lehdelleen, kun kiertueen ohjelmassa on jäljellä enää torstaina Vilamourassa käynnistyvä Portugal Masters. Suomalaisista tähän Dom Pedro Victoria -kentällä pelattavaan kisaan osallistuvat Mikko Korhonen, Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen.

Kolmikosta eniten panosta Portugalin turnauksessa on Samoojalla ja Pulkkasella. Ensin mainittu on jo käytännössä varmistanut paikkansa kahden viikon kuluttua vuoronsa saavaan ET:n finaalisarjan ensimmäiseen kilpailuun, Turkish Airlines Openiin, mutta hänen tähtäimenään on pelata koko kausi ”päätyyn saakka”.

Belekin kisaan pääsee Race to Dubai -listan 70 ensimmäistä, mutta ovien on tavannut aueta turnaukseen poisjääntien vuoksi vielä sijan 80 tuntumassa oleville pelaajille. Samooja on pistelistalla 78:ntenä, joten turkulainen on piirtänyt jo allakkaansa ympyrän Rolex-sarjaan kuuluvan kilpailun kohdalle.

”Kyllä tuon pitäisi jo Turkkiin riittää, joten sitä ei tarvitse murehtia. Nyt kerätään pisteitä kohti Nedbankia”, Samooja kertoi tiistaina.

Sun Cityssä Etelä-Afrikassa pelattavaan Nedbank Golf Challengeen pääsee enää rankingin 64 parasta, joten Samooja tarvitsee vielä lisäystä pistesaldoonsa jatkaakseen Turkista finaalisarjan toiseen koitokseen.

Samooja sijoittui viime viikolla käydyssä Open de France -kilpailussa mukavasti 18:nneksi. Peli on sujunut pitkin lokakuuta hyvin, eikä hän näe esteitä pärjäämiselle Portugalissakaan.

”Peli on ollut hyvää viimeiset kaksi viikkoa, joten koetetaan pitää virettä yllä. Olen täällä vetänyt joskus pari ihan hupikierrosta, joten kenttä on kyllä tuttu.”

Menestyksen reseptiksi hän mainitsee tutut lähipelin ja lähestymiset, mutta muistuttaa samalla, että väylältä on aina mukavampi jatkaa. Jos jossain pitää olla varuillaan, se koskee lähinnä kisakentän viheriöitä.

”Näin nopeilla griineillä ei olla hetkeen pelattu, joten se vaatii vähän totuttelua.”

Pariisissa kaksi hyvää ja kaksi hieman heikompaa kierrosta pelanneen Tapio Pulkkasen mieli siintää Belekin turnaukseen, mutta nykyisellä ranking-sijoituksella ei paikkaa Turkish Airlines Openiin ole luvassa.

Hän laskeskeli ennen Ranskan avoimia tarvitsevansa Turkin kisaan joko kaksi top 10 tai yhden top 5 -sijoituksen, joten pistelistalla sijalla 97 oleva pelaaja on nyt jälkimmäisen oljenkorren varassa.

Rohkealla pelitaktiikalla pelaan varmasti tällä viikolla.

ET-korttinsa jo ensi kaudeksi sinetöinyt Pulkkanen on tosin ollut ennenkin selkä seinää vasten. Hän ylsi viime syksynä Skotlannin kolmen kentän kisassa neljänneksi ja uusi samalla paitsi ”työsopimuksensa”, myös pääsyn Belekin turnaukseen, josta tie avautui lopulta Nedbank Golf Challengeen.

Tapio Pulkkaselta vaadittanee Vilamourassa top 5 -sijoitusta saadakseen paikan Turkish Airlines Openiin. Kuva: Getty Images

Pulkkanen oli vuodentakaisessa Portugal Mastersissa 63:s. Ensimmäisen visiittinsä ”Hattu-Tapio” teki Dom Pedro Victoria -kentälle jo amatööriaikoinaan EM-joukkuekilpailussa.

”Kenttä sopii silmääni erityisen hyvin. Raffi on vähän kevyempi kuin viime vuonna, mutta griinit ovat todella liukkaat”, hän sanoi.

”Isoa viikkoa tässä vaaditaan, että paikka Turkkiin aukeaisi. Rohkealla pelitaktiikalla pelaan varmasti tällä viikolla.”

Suomen ykköspelaajalla, Race To Dubai -listalla sijalla 43 olevalla Mikko Korhosella on jo varman oloinen pääsy myös Dubain finaaliturnaukseen. Triosta selvästi vähiten tällä kaudella kilpaillut Korhonen pelasi edellisen kerran lokakuun alussa käydyssä Italian Openissa, jossa tuli 25. sija.

Helsinkiläinen on pelannut pidempään varsin luotettavasti, vaikka ei ole sijoittunut keväällä voittamansa Volvo China Openin jälkeen kertaakaan top 15:een. Edellisestä karsiutumisesta on joka tapauksessa vierähtänyt jo neljä kuukautta.

Vuodentakaisessa Portugal Mastersissa Korhonen sijoittui mainiosti 12:nneksi. Sekä Ranskan että nyt myös Portugalin turnauksen väliin jättävä Kim Koivu oli samassa kilpailussa parhaana suomalaisena seitsemäs.

Vilamourassa tehtiin tuolloin myös historiaa, kun samaa sijaa Koivun kanssa jakanut Englannin Oliver Fisher onnistui ensimmäisen kerran pelaamaan Euroopan kiertueella viitosella alkavan (59) kierrostuloksen.

Kuluva kausi ei ole sujunut Fisheriltä erityisen hyvin, ja hän taistelee tällä viikolla viimeisistä tarjolla olevista ET-korteista.

Tämänkin viikon kilpailussa riittää menestyksennälkäisiä pelaajia, vaikka rankingin kärkinimet keräävät jo voimia Kiinassa kuun vaihteessa käytävään WGC-sarjan turnaukseen sekä ET:n finaalisarjaan. Race to Dubai -listan kärkikymmeniköstä ainoana Portugal Mastersiin osallistuu Englannin Matt Wallace.

Suomalaisten lähtöajat torstain kierroksella (Suomen aikaa):

14:40 Pablo Larrazabal ESP-Tapio Pulkkanen-Kristoffer Reitan NOR
15:00 Raphael Jacquelin FRA-Kalle Samooja-Nick Cullen AUS
15:30 Padraig Harrington IRL-Mikko Korhonen-Lorenzo Gagli ITA

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)