[11][17]

[11][17]
DP World Tour - Kilpagolf

Samooja jälleen paras suomalainen DP World Tourilla − McIlroyn jalanjäljillä oleva lupaus avasi voittotilinsä

Kalle Samoojan pelissä on otetta, mutta hän kaipaa kilpailuissa ehjempää kokonaisuutta. Kuva: Getty Images

Samooja aloitti Hampurin kisan päätöspäivän vahvasti, mutta kiri hyytyi takaysillä.

Kalle Samooja pelasi Hampurissa käydyn Porsche European Openin neljännellä kierroksella tuloksen 71. Hän päätyi DP World Tourin ohjelmaan kuuluvassa turnauksessa kokonaistulokseen 293 (+1), jolla heltisi jaettu 22. sija.

Samooja oli tehokkaana kierroksen alkupuolella tehtyään jo kolmannen birdiensä Green Eagle -kentän kahdeksannella reiällä. Myös takaysi käynnistyi birdiellä, mutta tämän pidemmälle venyminen ei riittänyt.

”Vahva oli startti viimevuotiseen tapaan. Sitten peli vähän töksähti takaysillä. Pieniä missejä, niistä pari bogia, enkä saanut enää kunnolla paikkoja rakennettua”, kilpailun voittoa puolustanut Samooja kertoi tiedotteessa.

Samoojalla on jo ollut jo pidempään ollut hyvä tunne pelistään, eikä tämä viikko tehnyt poikkeusta.

”Pelissä on kyllä hyviä aineksia tällä hetkellä. Kokonaisuus vain täytyy saada paremmin kasaan ja putit koteloon.”

Kyseessä oli kolmas peräkkäinen kilpailu, jossa hän ylsi parhaaksi suomalaiseksi. Viime viikolla tuli Hollannista 29. sija ja noin kuukausi sitten käydyssä Italian Openissa Samooja otti ensimmäisen top 10 -sijoituksensa lähes vuoteen. Tällä kertaa sijoitus kymmenen parhaan joukkoon jäi kolmen lyönnin päähän.

Tapio Pulkkanen (+3) käytti sunnuntain kierrokseensa Samoojan tavoin 71 lyöntiä, ja pelasi kilpailun parhaan tuloksensa. Kierros oli hieman vuoristorataa, sillä kuuden birdien väliin mahtui neljä bogia.

”Vähän kaikkea oli tarjolla. Lyömisellä sain luotua aika paljon paikkoja tänäänkin, mutta kolme-viisimetriset putit eivät oikein uponneet kahtena viimeisenä päivänä”, sijan 33 jakanut Pulkkanen sanoi.

”Muutama avaus meni harakoille, ja se piti tuloksen huonompana mitä olisin toivonut. Kuitenkin suhteellisen tasapainoinen kilpailu, ja tästä lähdetään terävämpänä Ruotsiin”, jatkoi kisan kolmeen birdieen päättänyt pelaaja.

European Openin ykköseksi venyi Tom McKibbin (-9). Ranskan Julien Guerrier sekä Saksan Marcel Siem ja Maximilian Kieffer hävisivät lupaavalle pohjoisirlantilaiselle kahdella lyönnillä. Voitto oli 20-vuotiaalle McKibbinille ensimmäinen DP World Tourilla.

McKibbin on varttunut pelaajaksi samaisella Belfastin seudulla sijaitsevalla Holywood Golf Clubin kentällä kuin esikuvansa maailmantähti Rory McIlroy.