Kalle Samooja järjesti hurjat birdie-talkoot DP World Tourilla - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Kalle Samooja järjesti hurjat birdie-talkoot DP World Tourilla

Kalle Samoojan otteissa oli perjantaina ruutia. Kuva: Getty Images

Samooja iskeytyi Johannesburgin kisan toisena päivänä kärjen kantaan.

Kalle Samooja oli loistavalla pelituulella Johannesburgissa meneillään olevan DP World Tourin kilpailun toisella kierroksella. Hän pelasi Jonsson Workwear Openissa perjantaina tuloksen 65 ollen parhaillaan jaetulla kakkostilalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Sijalta 29 toiseen päivään lähtenyt Samooja tehtaili kierroksellaan peräti yhdeksän birdieä, joista neljä tuli ensimmäisellä (10–18) ja viisi jälkimmäisellä (1–9) kenttäpuoliskolla. Tämän lisäksi hänelle merkittiin kaksi bogia.

”Pikku birdie-talkoot perjantaiaamuun. Eiliseen verrattuna putteri toimi pikkaisen paremmin. Sain keskimatkalta muutaman hyvän kolautettua sisään”, päivän tähän asti parhaan tuloksen pelannut Samooja kertoi tiedotteessa.
Hän petasi itselleen oivalliset asetelmat jatkokierroksille lähdettäessä.
”Kiva päästä viikonloppuna pitkästä aikaa vääntämään tosissaan.”

Kokonaistilanteeseen -11 noussut Samooja on kilpailun kärkeen kavunnutta Saksan Nick Bachemia (-13) kaksi lyöntiä perässä. Kyseessä oli turkulaisen kovin kierrostulos sitten viime lokakuussa pelatun Portugal Mastersin, jonka toiseen kierrokseen hän käytti lyönnin verran vähemmän.

Samooja pelaa Steyn City Clubin kentällä kauden seitsemättä turnaustaan. Paras sijoitus on peräisin Thailand Classicista, jossa hän oli 22:s. Kilpailuista kaksi on päättynyt karsiutumiseen.

Viisi reikää pelannut Sami Välimäki (T19) on tilanteessa -7. Tasatuloksessa Välimäen kanssa oleva Mikko Korhonen kirjasi toisella kierroksella tuloksen 70, ja sinetöi kauden toisen jatkopaikkansa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Korhonen oli kierrostaan viitosen jälkeen kaksi yli, kunnes hän rysäytti kuuden seuraavan reiän aikana neljä birdieä. Loppu sujui par-tahdissa.

”Alku oli vähän hidas tänään. Jäi palautuminen vähän lyhyeksi ja kroppa oli aluksi vähän unessa. Ihan OK kierros kuitenkin, pysyin kärsivällisenä ja loppua kohden parani koko ajan”, Korhonen sanoi.

Tapio Pulkkanen on toisen kierroksen alussa yhteistuloksessa par. Häneltä vaaditaan päivän edetessä hyvää loppukiriä kammetakseen itsensä tällä hetkellä -4:n kohdalla olevan karsintarajan paremmalle puolelle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje