Selkävaivat Kalle Samoojan kiusana ’moving dayna’ Saudi-Arabiassa - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Selkävaivat Kalle Samoojan kiusana 'moving dayna' Saudi-Arabiassa

Samooja tehtaili päivän mittaan neljä birkkua, mutta korttiin ilmestyi myös viisi bogia.

Kalle Samooja ei löytänyt kirivaihdetta Saudi International -kilpailun kolmannella kierroksella lauantaina. Samoojan kierros lähti mukavasti liikkeelle ja viiden reiän jälkeen hän oli kierrostaan yksi alle. Ulosmenon viimeisillä väylillä hän teki vielä yhden birdien, mutta myös kolme bogia.

Kun jälkimmäisellä yhdeksiköllä sekä bogeja että birkkuja kirjattiin kaksi, oli Samoojan kierrostulos lauantaina 71 (+1). Se on myös Samoojan yhteistulos, joka riittää lauantain kierroksen ollessa yhä kesken jaettuun 58. sijaan.

”Lämmittely meni aika perseelleen, kun selkä iski jumiin kesken pitkien mailojen. Loppuaika menikin fyssarilla etsien lääkitystä päivän peliin”, Samooja harmitteli.

”Huiskin raffiin, eikä sieltä tätäkään kenttää pelata. Vähän sellainen nyrkkeilymatsi oli kentän kanssa, että turpaan tuli, mutta kun tuli paikka sain vähän annettua takaisin”, Samooja kuvaili.

Säätila kisapaikalla oli edelleen lämmin, lämpötila kipusi lähes 30 asteeseen, ja tuulisempi kuin edellisinä päivinä. Aamulla tuuli oli hieman vaimeampaa, mutta puolen päivän jälkeen puhurit piiskasivat avointa kenttää jopa kahdeksaan metriin sekunnissa nousevalla voimalla.

Haastavissa olosuhteissa huipputuloksia ei ole nähty kovin montaa. Kärkisijaa jakavat Victor Dubuisson ja Gavin Green tuloksella -11. Molempien kierros on yhä kesken. Graeme McDowell ja Gavin Green ovat lyönnin päässä, heidänkin kierroksensa on yhä kesken. Todennäköisesti kisan voitto tullaankin ratkaisemaan kyseisen nelikon kesken.

Neljällä birdiellä päivänsä aloittanut Dustin Johnson näytti jo nousevan mukaan voittokahinoihin, mutta takalenkin kolme bogia vesittivät suunnitelmat. Maailmanlistan ykkönen, Brooks Koepka, nakutteli kierroksensa viisi alle, mutta kahden ensimmäisen päivän jälkeen Koepka tuskin enää pystyy nousemaan voittokamppailuun tuloksesta -6.

Lue seuraavaksi: Samooja taisteli upealla loppuvenytyksellä jatkoon ET:n huippukisassa − "Näin ne päivät vaihtelevat urheilussa"

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje