Kaliforniassa pelataan Hoganin hengessä - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Kaliforniassa pelataan Hoganin hengessä

Hyvin kauden aloittanut Chris Kirk kuuluu Northern Trust Openin menestyssuosikkeihin. Kuva: All Over Press

PGA Tourin kauden 2013 seitsemäs turnaus pelataan Pacific Palisades’sa, Kaliforniassa. Palkintoarvoltaan 6,6 miljoonan dollarin Northern Trust Openin voittoa puolustaa Bill Haas, joka löi viimevuotisen kisan uusinnassa Phil Mickelsonin ja Keegan Bradleyn toisella jatkoreiällä. Aiemmalta nimeltään Los Angeles Open juontaa juurensa aina vuoteen 1926. Turnauksen voittajia ovat ajan saatossa olleet mm. Ben Hogan, Arnold Palmer, Tom Watson ja Johnny Miller. Riviera Country Clubin kenttä on saanut lempinimen, ”Hogan’s Alley”, legendaarisen Hoganin mukaan, joka voitti kisan 40-luvulla kolme kertaa. Riviera on alun perin George C. Thomasin käsialaa, mutta viimeisimmistä uudistuksista vastasi Tom Fazio vuonna 2008. Kyseessä on 50. vuosi, kun Riviera isännöi Northern Trust Openia. Kentällä pelattiin myös vuonna 1983 PGA Championship, joka oli Hal Suttonin juhlaa. Rivieraa pidetään yhtenä vaikeimmista kentistä Yhdysvaltain kiertueella. Northern Trust Openin tuloskeskiarvo oli viime vuonna 72,622 lyöntiä: tämä oli toiseksi korkein luku kaudella 2012, kaikki par-71 kentät huomioiden.

Tiheästi bunkkeroidulla kentällä lyöntien luovuus pääsee oikeuksiinsa, varsinkin tuulisissa olosuhteissa.

Jimmy Walker on osoittanut viihtyvänsä Rivieralla. Olisko nyt teksasilaisen voiton vuoro? Kuva: All Over Press

Jimmy Walker on osoittanut viihtyvänsä Rivieralla. Olisko nyt teksasilaisen voiton vuoro? Kuva: All Over Press

Useat PGA Tourin kärkipelaajat lataavat jo akkujaan Arizonan reikäpeliturnausta varten, mutta laatua riittää myös Rivieran kisan osallistujaluettelossa. Kärkipäähän ovat ennustettavissa mm. Phil Mickelson, Ryan Moore, Chris Kirk, Luke Donald ja Jimmy Walker. Mickelson osoitti Phoenix Openissa kuinka nopeasti hän pystyy kääntämään kurssinsa. Siispä Pebble Beachin kisan epäonnistumisella ei ole tällä viikolla liiemmin painoarvoa. Lefty on voittanut Rivieralla kahdesti, eikä se ollut kaukana vuoden 2012 kisassakaan. Kirk on karsiutunut Northern Trust Openissa kaksi kertaa peräkkäin, mutta hän on esittänyt teräviä otteita viime aikoina. Uran ensimmäinen voitto PGA Tourilla on aina kovan työn takana, mutta Kirk lienee siihen valmis milloin tahansa. Walkerin läpimurto saattaa olla Kirkiä lähempänä. Hänen nimensä on alkanut vilkkua yhä useammin tuloslistan yläpäässä, mistä käy osoituksensa kaksi Top 4 -sijoitusta kolmessa edellisessä kisassa. Walker oli Rivieralla viime ja toissa vuonna viiden joukossa, joten esteitä menestykselle ei suuremmin ole.

Donald pelaa PGA Tourilla ensimmäisen kilpailunsa kaudella 2013. Riviera Country Club sopii hänenlaiselleen tarkalle lyöjälle, joten britiltäkin sopii odottaa torstaina käynnistyvässä kisassa raikasta peliesitystä.

Lähde: PGA Tour Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje