[10][12]

[10][12]

Bakker jälleen paras suomalainen LET:lla – Team Nuutinen joukkuekisan 16:s

Krista Bakker oli toisen kerran peräkkäin paras suomalainen Ladies European Tourin kilpailussa. Kuva: Tristan Jones/LET

Englannin Charley Hull korjasi potin yksilökilpailussa yhdysvaltalaisten nenän edestä.

Krista Bakker oli paras suomalainen New Yorkin Long Islandilla lauantaina päättyneessä Ladies European Tourin kilpailussa. Hän pelasi Aramco Team Series -turnauksessa kokonaistuloksen 215 (-1) jakaen yksilökisassa 17. sijan Michele Thomsonin ja Lee-Anne Pacen kanssa.

Kolmanteen kierrokseen 73 lyöntiä käyttänyt Bakker aloitti kahdella birdiellä, mutta jatkossa meno ei ollut yhtä vauhdikasta. Hän sai kuitenkin pidettyä esityksensä tasapainossa, ja päivän ainoana isompana tahrana oli Glen Oaks Clubin kentän 12. reiällä tullut tuplabogey.

Sanna Nuutisen kipparoimassa joukkueessa kapteeni itse pelasi lauantain kierroksen par-tahdissa, ja päätyi yksilökilpailussa jaetulle 20. sijalle, lyönnin Bakkerista jääneenä.

Joukkuekilpailun puolella Nuutinen, Bakker, Tiia Koivisto ja amatööri Benjamin Terner (-29) joutuivat tyytymään yhteensä 12 reiällä pariin tai sen ylittäneeseen tulokseen, mikä näkyi karulla tavalla tuloskortissa. Ryhmän yhteistulos -5 tiesi isoa pudotusta joukkuekisassa, josta lopulta heltisi jaettu 16. sija.

Team Nelly Korda (-31), johon kuului myös maailmanykkösen nimittämä Ursula Wikström, pelasi tasaisesti kaikkina päivinä -10:n tuntumaan. Parasta peliä 13. sijan jakaneessa joukkueessa esitti aiempien päivien tapaan Korda, jonka lauantain tulos oli 70. Wikströmin päätöskierros vaati seitsemän lyöntiä enemmän.

Joukkuekilpailu huipentui kahden tulokseen -41 yltäneen Team Jessica Kordan ja Team Sophia Popovin väliseen uusintaan, joka ratkesi toisella playoff-reiällä ensin mainitun eduksi. Voittajajoukkueessa pelasivat myös Karolin Lampert, Lina Boqvist sekä amatööri Alexandra O’Laughlin.

Charley Hull jätti Nelly Kordan kakkoseksi henikökohtaisessa kilpailussa. Kuva: Tristan Jones/LET

Charley Hull (-12) näpäytti yhdysvaltalaisia kotitantereellaan kiilaamalla päivän kovimmalla tuloksella, 65, henkilökohtaisen kilpailun voittoon. Ennen viimeistä kierrosta johdossa ollut Nelly Korda hävisi englantilaiselle yhdellä lyönnillä. Danielle Kang (-9) oli kolmas.

Isot nimet juhlivat odotetusti yksilökilpailussa. Neljänneksi sijoittunut Slovenian Pia Babnik (-7) oli top-kuutosessa ainoa, joka ei pelannut syksyn Solheim Cupissa.

Palkintoarvoltaan miljoonan dollarin Aramco Team Series – New York oli historian ensimmäinen Yhdysvalloissa pelattu LET:n kilpailu. Joukkuekilpailussa 28 kapteenia nimitti ryhmäänsä yhden pelaajan ja yksi ammattilainen tuli joukkueeseen arvonnan kautta. Lisäksi jokaisen tiimiin kuului tasoituksellaan pelannut amatöörigolfari.

Sanna Nuutinen on Thaimaan Atthaya Thitikulin johtamassa kiertueen Race to Costa del Sol -kokonaiskilpailussa edelleen toisella sijalla. Vuoden tauon jälkeen comebackin LET:lle tehnyt Krista Bakker on 44:ntenä, ja varmistanut paluukaudellaan uransa kovimman sijoituksen kiertueen rankingissa.

Ladies European Tourin kilpailut jatkuvat 1,5 viikon kuluttua Emirates Golf Clubilla Dubaissa.