23.2.–2.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][4]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Kaksi peräkkäistä eaglea iskenyt Kakko nousi Lindellin seuraksi voittokahinoihin

Roope Kakko on saavuttanut Challenge Tourilla kolme voittoa. Neljännen jahti on käynnissä Cadizissa. Kuva: Getty Images

Espanjassa pelataan pitkästä aikaa parasta Challenge Tour -kilpailua suomalaisittain.

Tuloksiaan päivä päivältä kohentanut Roope Kakko oli paras suomalainen Espanjan Cadizissa meneillään olevan haastajakiertueen turnauksen kolmannella kierroksella. Tuloksen 69 pelannut Kakko (-4) kiipesi kisassa 54 reiän jaetulle seitsemännelle sijalle muun muassa Oliver Lindellin seuraksi.

Kaksikolla on hyvät mahdollisuudet yltää sunnuntaina isoon menestykseen, sillä Andalucia Challenge de España -kilpailun kärkipaikkaa jakavat Ruotsin Oscar Lengden ja Espanjan Pedro Oriol ovat vain kahden lyönnin päässä.

Kakon kierroksen todellinen kohokohta osui takaysin alkuun, missä hän teki harvinaisesti kaksi peräkkäistä eaglea par-viitosella ja par-nelosella. Tämän ohella espoolainen tehtaili kaksi ulosmenossa tullutta birdieä ja yhden tuplabogin sekä toiseksi viimeisellä reiällä livahtaneen bogin.

”Parilla ilkalla kääntyi näppärästi perusrundi mehevän puolelle. Ei mitään erikoista ollut kyllä peli tänään, pari onnistumista vain käänsi rundin hyväksi. Hyvin on riittänyt malttia koko viikon, vaikka en mitään ihan unelmaa ole esittänyt. Tarpeeksi harvoin kun pelaa niin näköjään malttikin säilyy”, Kakko sanoi.

”Kiva tilanne huomiselle. Hyvällä rundilla huomenna voi olla mahku päästä kähisemään voitosta.”

Lindellin 71 lyönnin kierroksella oli huomattavasti vähemmän tapahtumia. Nelosella kirjatun bogin lisäksi hän teki birdiet Iberostar Real Club de Golf Novo Sancti Petri -kentän rei’illä 8 ja 13.

Porvoolainen antoi krediittiä lähipelilleen, avauksilleen taas ei.

”Kyllä aika vaikeata oli taas tänään avauspelin kanssa. Jos en olisi yksi fieldin (pelaajalistan) parhaita lähipelissä, niin en mitenkään voisi olla näin hyvissä asetelmissa ennen viimeistä päivää”, Lindell ihmetteli.

”Huomenna kun saisi lämmittelyssä ruuvin oikeaan asentoon, niin kaikki on käytännössä mahdollista.”

Lindell on sijoittunut tällä kaudella Challenge Tourin kilpailuissa parhaimmillaan 14:nneksi ja Kakko sijalle 31, joten kummallakin on sunnuntaina erityisen hyvä sauma kiillottaa kilpeään. Ensin mainittu ei ole voittanut urallaan yhtään turnausta haastajakiertueella, Kakolla on koossa CT:ltä kolme voittoa.

Kilpailussa on kaikkiaan mainio panos suomalaisittain, sillä Janne Kaske (-2) jakaa 15. ja Kim Koivu (+2) 37. sijaa. Molemmat käyttivät lauantain kierrokseen 72 lyöntiä. Kaskellakin saattaa olla vielä sunnuntain vahvalla esityksellä sanansa sanottavanaan kärkisijoituksia ratkaistaessa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje