Kaksi eurooppalaista välieriin San Franciscossa - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Golf Championships

Kaksi eurooppalaista välieriin San Franciscossa

Danny Willett taistelee sunnuntaina paikasta San Franciscon reikäpeliturnauksen finaaliin. Kuva: Getty Images

World Touriin kuuluvan Cadillac Match Playn kolme välieriinedennyttä pelaajaa saattoivat jo lauantaina aloittaa keskittymisensä seuraavaankamppailuun. Päivän viimeistä puolivälierää, Rory McIlroyn ja Paul Caseyn välillä ehdittiin pelata 21 reikää, kunnes matsi oli jätettävä kesken liianvähäisen päivänvalon vuoksi.

McIlroy voitti ensimmäisen reiän, mutta Caseyn tultuatasoihin nelosella, maailmanlistan ykkönen ei päässyt enää missään vaiheessa otteluakuskin paikalle. Casey oli 16. reiän jälkeen tilanteessa 1 up, mutta McIlroyhyödynsi hänen boginsa seuraavalla reiällä.

Molemmilla oli kierroksen lopussa omat mahdollisuutensa.Casey otti viheriön reunasta kolme puttia 17. reiällä ja McIlroy epäonnistuiviimeisellä 3,5-metrisessä birdieputissaan. Toisella jatkoreiällä Caseynbirdieputti jäi pyörähdyksen verran vajaaksi, ja seuraavalla McIlroyn allekaksimetrinen birdieputti lipui niukasti ohi. Tässä vaiheessa kentällä oli joliian pimeää.

”Minulla oli pari hyvää tilaisuutta pistää peli poikki,mutta en ihan pystynyt hyödyntämään”, McIlroy sanoi. ”Tullaan aamulla takaisinja yritetään uudelleen.”

”Hyvä, että ratkaisu meni huomisen puolelle”, Casey puolestaan mietti. ”Keskeytyshetkelläväsymys tuntui jo kunnolla.”

Kaksikko jatkaa matsiaan sunnuntaina klo 6.45 (16.45 Suomessa) paikallistaaikaa. Voittaja saa vastaansa Jim Furykin, joka peittosi puolivälierässään Louis Oosthuizenin lukemin 4/2. Danny Willett löi englantilaisten kohtaamisessa Tommy Fleetwoodin numeroin 4/3, ja John Senden sai tuntea Gary Woodlandin vahvan vireen 5/3-tappion merkeissä.

Willett, 27, joutui suistamaan tieltään kolme maanmiestään peräkkäin edetäkseenvälieriin. Perjantaina kaatui Andy Sullivan ja lauantaina oli Lee Westwoodin jaFleetwoodin vuoro. Mikko Ilosen alkulohkossa 1/0 kaataneen ”Westyn” laihaksilohduksi jäi lähteä seuraamaan kaikkein aikojen rahakkainta nyrkkeilyottelua Floyd Mayweatherin ja Manny Pacquaion välillä.

”Jos kaikki olisi mennyt tänään ihan pieleen, olisin itsematkalla Las Vegasiin”, Willett sanoi. ”Tavallaan harmi missata se ottelu(nyrkkeily), mutta olen toki mieluummin edelleen täällä.”

Välieriin menijöistä Furyk on ainoa, jolla on tappio (Thongchai Jaidee) tältäviikolta. Jaidee oli pudottaa Furykin myös 16:n joukosta, mutta se olisi edellyttänyt parimetrisenpar-putin upottamista jatkoreiällä ottelussa George Coetzeeta vastaan.

Sunnuntain välierät:

Paul Casey/Rory McIlroy vs. Jim Furyk
Danny Willett vs. Gary Woodland

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje