Korhosen links-kammosta ei ollut tietoakaan – kaksi eaglea ja kärkikahinoihin! - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Korhosen links-kammosta ei ollut tietoakaan – kaksi eaglea ja kärkikahinoihin!

Mikko Korhonen tuuletti takaysin toista eagleaan Bernardus Golfin kentän 18. väylällä. Kuva: Getty Images

Sami Välimäki esitti Dutch Openin avauskierroksella hurjan loppukirin.

Mikko Korhonen oli rautaisessa vedossa Hollannin Cromvoirtissa käynnistyneen DP World Tourin kilpailun ensimmäisellä kierroksella. Korhonen pelasi Dutch Openissa torstaina tuloksen 67 (-5), millä hän jakaa 18 reiän jälkeen neljättä sijaa.

Korhosen kierroksen kohokohdat osuivat Bernardus Golfin kentän kahdelle par-viitoselle, 12. ja 18. reiälle, joille hän täräytti upeasti eaglen. Näistä jälkimmäisen Korhonen iski väylältä, 65 metrin etäisyydeltä reikään. Edellinen syntyi, kun hän pyöräytti hienoa kakkoslyöntiä seuranneen 2,5-metrisen putin oikeaan osoitteeseen.

”Tämä maistui kyllä! Oli 65 metriä matkaa, pallo otti yhden pompun ja meni sisään. Vähän siinä oli onneakin matkassa.”, Korhonen kuvaili 18. reiän eagleaan. ”En muista kyllä montaa kahden eaglen rundia.”

”Muutenkin oli hyvä päivä. Tämähän on ihan links-peliä täällä, tiukat pinnat ja aika hitaat greenit. Aika napakka tuuli myös. Kun meikäläinen pelaa linksillä -5, niin pitää olla tyytyväinen!”

Hänelle merkittiin kahden eaglen ohella kolme etuysillä tullutta birdieä ja kaksi bogia.

Kun meikäläinen pelaa linksillä -5, niin pitää olla tyytyväinen!

Korhonen jahtaa kärkipaikkaa jakavia Englannin Eddie Pepperelliä, Tanskan Rasmus Højgaardia sekä isäntämaan Joost Luitenia lyönnin päässä.

Myös Sami Välimäki onnistui parsimaan hyvän tuloksen mielenkiintoisella tavalla. Hän oli 70 (-2) lyönnin kierrostaan kuuden reiän jälkeen jo neljä yli parin, eikä seitsemännen reiän birdie näyttänyt toimineen isompana piristysruiskeena.

Seitsemän viimeisen reiän aikana alkoi kuitenkin tapahtua. Välimäki iski reikien 12–17 aikana kolme birdieä ja päätti päivän urakkansa Korhosen tavoin komeasti eagleen laitettuaan kolmemetrisen putin sisään 18. reiällä.

”Mukava kääntö peliin vaikean alun jälkeen. Hyvää lyömistä takaysillä ja pari onnistunutta puttia”, sijaa 29 jakava Välimäki tiivisti kierroksen tapahtumat.

Palkintoarvoltaan 1,75 miljoonan euron Dutch Openin kolmas suomalainen, Kalle Samooja päätyi viiden birdien ja kolmen bogin kierroksellaan samaan tulokseen Välimäen kanssa.

”Saatiin iltapuhteet hoidettua kentällä kunnialla. Ihan hyvä startti kisaan. Päivä oli melko tuulinen, joten fokuksen piti pysyä terävänä. Koko peli aika vakaassa kuosissa, tästä on hyvä jatkaa huomenna”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Lue seuraavaksi: Suomalaiset jahtaavat Hollannin turnauksessa paikkoja Open Championshipiin

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)