Kaksi eaglea par-nelosilla! – Korhonen liekeissä Sveitsissä - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kaksi eaglea par-nelosilla! – Korhonen liekeissä Sveitsissä

Getty Images

Mikko Korhonen on toisena, vain lyönnin kärjestä tehtyään ensimmäisenä päivänä tuloskortin, jollaista ei ihan heti tule vastaan. Myös Kalle Samooja käynnisti kisan eriomaisen vahvasti.

Sveitsin European Tour -kilpailu, Omega European Masters käynnistyi suomalaisten osalta ryminällä. Aamun ensimmäisissä ryhmissä pelanneet Mikko Korhonen ja Kalle Samooja nakuttelivat kierroksensa tuntuvasti pakkasen puolelle ja iskeytyivät kisaa johtavan toisen alppimaa Itävallan Matthias Schwabin kantaan.

Korhonen 64 (-6) on Schwabista (63/ -7) lyönnin päässä  toisella sijalla ja Samooja tuloksella 66 (-4) kolmen lyönnin päässä jaetulla viidennellä sijalla.

Samooja teki kierroksen aikana kuusi birdieä ja kaksi bogia. Turkulaisen tuloskorttia voi pitää melko tavanomaisena, joskin kuusi birkkua on kova saldo millä tahansa kisakierroksella.

”Hyvän kierroksen sain tänään kasaan. Tunne lyömiseen ei ollut häävi, mutta ei tullut höntöiltyä ja pelasin kohtuullisen järkevästi. Putteri oli kyllä lämpöisellä päällä koko päivän”, Kalle Samooja kertoi.

Aika erikoinen päivä. Eipä tämmöisiä kovin usein vastaan tule, tapahtumaa riitti koko päivän.

Mikko Korhosen kortti sen sijaan on melkoinen poikkeustapaus.

Korhonen teki kierroksellaan viisi birdieä, kaksi bogia ja yhden tuplabogin. Kierroksen erikoisuus ovat kuitenkin kaksi eaglea, jotka molemmat syntyivät par-nelosilla: väylällä seitsemän, jolla on mittaa 303 metriä sekä väylällä 17, joka on 360 metrin mittainen.

”Aika erikoinen päivä. Eipä tämmöisiä kovin usein vastaan tule, tapahtumaa riitti koko päivän. Väylällä 17 löin 133 metristä suoraan säkkiin ja väylällä seitsemän matkaa oli noin 50 metriä. Sittenhän siellä oli tuplaa ja bogia ja birkkujakin aika hyvin”, Korhonen naureskeli.

”Pelaaminen tuntui tänään hyvältä. Löin hyvin ja puttasin hyvin koko päivän. Komeat maisematkin, on tämä kiistatta yksi vuoden parhaista viikoista”, Korhonen sanoi.

Kaikki kolme kentän par-viitosta Korhonen hyödynsi tutun tehokkaasti tekemällä kaikilla birdien.

Aamupäivän ryhmien jälkeen 20 pelaajaa on tuloksessa -3 tai paremmassa. Voittokamppailu tulee siis edellyttämään kovaa tulostehtailua jatkossakin. Peräti kolmesti neljän viime vuoden aikana kisan voittotulos on ollut 17 alle parin.

Kim Koivu teki avauskierroksella tuloksen 75 (+5) ja Tapio Pulkkanen tuloksen 74 (+4).

Samooja ja Korhonen pelaavat perjantaina iltapäivän ryhmissä, molempien lähtöaika on kello 14.00 Suomen aikaa.

Artikkelia on päivitetty kello 20.18.

Lue seuraavaksi: Video: Näissä maisemissa kelpaa kisailla, Sveitsin ET-kisa tarjoaa silmäkarkkia isoin panoksin

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje