[13][26]

[13][26]
Challenge Tour - Kilpagolf

Kakon ja Lindellin kiri jäi piippuun Ranskan Challenge Tour -kilpailussa

Oliver Lindell pelasi kierrostulosten valossa tasaisen kilpailun, vaikka kentällä riitti päivästä toiseen tapahtumia. Kuva: Antero Lindell

Kiertueen suomalaiskolmikko jatkaa tulevalla viikolla taisteluaan paremmista ranking-sijoituksista.

Pleuneuf’ssa Ranskassa päättyneestä haastajakiertueen kilpailusta kertyi suomalaisille laihat tuliaiset. Jatkokierrokselle edenneistä Roope Kakko ja Oliver Lindell päätyivät lopulta samaan lopputulokseen 283 (+3), millä heltisi jaettu 47. tila.

Kaksikosta Lindell oli sunnuntaina hieman terävämpi, vaikka 71 lyönnin kierrokseen kaksi tuplabogia mahtuikin.

Vajaat 20 sijaa neljäntenä päivänä menettäneen Kakon esitys oli kahden aiemman kierroksen tapaan kirjava: hän teki yhden eaglen ja neljän birdien ohella neljä birdieä, yhden tuplabogeyn ja yhden triplabogeyn. Tästä koostui tulos 73, mikä oli myös hänen heikoin noteerauksensa kilpailussa.

Golf Bluegreen de Pleneuf Val Andre -kentällä käydyn turnauksen voitti Sebastian Heisele (-13). Ensimmäisen Challenge Tour -kilpailunsa voittanut saksalainen oli kolmena viimeisenä päivänä omaa luokkaansa pelattuaan nämä kierrokset yhteensä 16 alle.

Uuden-Seelannin Josh Geary (-11) hävisi Open de Bretagne -kisan voittajalle kahdella lyönnillä. Pohjoismaalaisia ei top 10:een mahtunut. Islannin Gudmundur Kristjansson (-4) oli parhaana 13:s.

Antti Ahokas karsiutui.

Vaikka suomalaiset käyvät syksyllä parempien ranking-sijoitusten ohella paikkaa seuraaviin turnauksiin, on koko trio mukana myös ensi viikolla Portimaossa Portugalissa pelattavassa turnauksessa.

Kakko ja Ahokas käyttävät Open de Portugal -turnaukseen villin kortin. Lindell puolestaan sai kutsun turnaukseen.

Ensin mainittu jatkaa parhaana suomalaisena kiertueen Road to Mallorca -listalla sijalla 49. Lindell on yhden sijan alempana ja Ahokas löytyy sijalta 72. Listan kärjessä jatkaa Skotlannin Calum Hill. Viikonvaihteessa voittanut Sebastian Heisele kiipesi 32:nneksi.

Kauden päätteeksi 45 ensimmäistä saa kutsun CT:n finaalikilpailuun sekä ET:n karsintafinaaliin.