Kakon haaveet finaalipaikasta hankaloituvat entisestään: ”Huomenna on lyötävä pöytään kauden paras kierros” - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Kakon haaveet finaalipaikasta hankaloituvat entisestään: "Huomenna on lyötävä pöytään kauden paras kierros"

Roope Kakko olisi tarvinnut erinomaisen kolmoskierroksen, mutta pystyi pelaamaan "vain" hyvän. Kuva: Getty Images

Roope Kakon pitäisi pystyä lyömään huomenna mitä todennäköisimmin alle 63 lyöntiä, eikä sekään takaa vielä finaalipaikkaa

Espanjan Gironassa pelataan viimeisistä haastajakiertueen finaalipaikoista. Challenge Tourin rankingin ennusteessa Suomen Roope Kakko on 53:s, kun Mallorcalla pelattavaan finaaliturnaukseen jatkaa kiertueen 45 parasta.

Roope Kakko (-5) ei pystynyt parantamaan asemiaan kolmannella kierroksella ja pysyi jaetulla sijalla 29. Ykköskierroksen tapaan tuloksen -4 (67) pelannut Kakko oli tyytyväinen kierrokseensa, mutta harmitteli vielä aamulla pelaamansa kakkoskierroksen (+3, 74) loppua.

“Aamun 5 reikää meni poskelleen ja tuli annettua liikaa siimaa muille. Iltapäivällä oli taas tasaista tekemistä.”

Finaalipaikkaan yltääkseen espoolaisen tulisi nousta todennäköisesti viiden parhaan joukkoon ja tällä hetkellä jaettuun neljänteen sijaan on matkaa kuusi lyöntiä. Huomenna pitää pystyä antamaan kentällä parastaan ja sen mies tietää itsekin:

“Huomenna on lyötävä pöytään kauden paras kierros, muuten ei tarvitse hetkeen lyödä kierrostakaan. Reikä kerrallaan on lähdettävä rakentamaan vahvaa viimeistä päivää. Kaikkeni tulen antamaan ja niin kauan kuin on pienikin sauma niin siihen uskon ja yritän tarttua.”

Toinen jatkokierroksille Emporda Golfin kentällä selviytynyt suomalainen Lauri Ruuska  löi Kakon tapaan tänään tuloksen -4 (67) ja on kisassa sijalla 39 kokonaistuloksen ollessa -3.

Challenge Costa Brava – kisan kärjessä jatkaa edelleen Portugalin Ricardo Gouveia (-15). Italian Matteo Manassero pelasi torstain kierroksella tuloksen -8 ja nosti itsensä yhden lyönnin päähän Gouveiasta. CT-rankingissa ennen kisaa sijalla 62. majaillut italialainen nostaisi kakkossijallaan asemiaan rankingissa yli 30 sijaa. Näin ollen hän olisi 45:n parhaan joukossa ja pääsisi Mallorcalla pelattavaan CT-finaaliin mukaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje