Kakolle kauden neljäs top 20 -sijoitus Challenge Tourilla − ”Tänään olin kuskin paikalla” - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Kakolle kauden neljäs top 20 -sijoitus Challenge Tourilla − "Tänään olin kuskin paikalla"

Roope Kakon pelissä on paljon hyviä elemettejä. Hieman pitäisi kuitenkin ruuvia kiristää päästäkseen taistelemaan kunnolla European Tourin kortista. Kuva: Getty Images

Marcel Siem sinetöi voitollaan paluunsa pääkiertueelle ensi kaudeksi.

Roope Kakko (-5) kohenteli otteitaan loppua kohden Ranskassa Le Vaudreuil’ssa tällä viikolla käydyssä Challenge Tourin kilpailussa. Hän pelasi Le Vaudreuil Golf Challengen päätöskierroksella edellisen päivän tapaan tuloksen 69, ja sijoittui yhdessä Norjan Kristian Krogh Johannessenin kanssa parhaana pohjoismaalaisena jaetulle 16. tilalle.

Kolmen kierroksen jälkeen sijalla 22 ollut espoolainen esitti sunnuntaina pitkät tovit vakaita otteita, ja kirjasi kahden birdien ja seitsemän parin myötä etuysin tulokseksi 33.

Sisääntulon kolmannella reiällä tullut birdie nosti Kakon jo aivan top 10:n tuntumaan, mutta takaysin keskivaiheen pieni suvantovaihe − bogey ja tuplabogey − haihdutti nämä haaveet. Kakko ei tästä lannistunut vaan teki loppusuoralla vielä päivän neljännen ja viidennen birdien.

”Paransin koko ajan ja tänään oli jo oikein vahva päivä. En oikein saanut putteja sisään ja sitten pari pientä virhettä maksoi maksimihinnan takaysillä. Kolme päivää olin vähän vastaanottajana, mutta tänään olin kuskin paikalla”, kahdella ensimmäisellä kierroksella tulokset 71 ja 70 pelannut Kakko sanoi.

”Kolmesta ekasta päivästä koin saaneeni melkein maksimin irti, mutta tänään olisi pitänyt ottaa enemmän irti ja raapia se top 10”, kaksi lyöntiä yhdeksännen sijan jakaneista jäänyt pelaaja totesi.

Kakko rauhoittaa ensi viikon harjoittelulle, jonka jälkeen hänellä on edessään paljon urakoitavaa.

”Sitten mennäänkin aika tiukkaa tahtia pitkälle syksyyn.”

Marcel Siem palasi pitkästä aikaa voittojen tielle. Kuva: Getty Images

Kisan toinen suomalainen, Oliver Lindell jäi neljän lyönnin päähän jatkokierroksilta.

Ranskan turnauksen tiukka voittotaistelu päättyi Marcel Siemin (-15) eduksi. Chilen Hugo Leon hiosti parhaansa mukaan, mutta taipui saksalaiselle lyönnillä.

Ykköstila oli neljä ET-voittoa saavuttaneelle Siemille ensimmäinen Challenge Tourilla ja ylipäänsä millään kiertueella vajaaseen seitsemään vuoteen. Ensi viikolla 41 vuotta täyttävä Siem putosi European Tourilta kauden 2019 päätteeksi, mutta vakuutteli tuolloin tekevänsä pikaisen comebackin pääkiertueelle.

Viime kaudella kategoriat jäädytettiin, eikä karsintoja järjestetty, joten paluuaikeet lykkääntyivät vuodella eteenpäin. Siem nousi voittonsa ansiosta CT:n rankingissa kolmanneksi ja käytännössä myös varmisti korttinsa ET:lle kaudeksi 2022.

Hyvästä kilpailusta ja kauden neljännestä top 20 -sijoituksesta huolimatta Kakko menetti hieman asemiaan Challenge Tourin Road to Mallorca -rankingissa, jossa hän on nyt 37:ntena. Pistetilaston kärjessä jatkaa Ranskassa viidennen sijan jakanut Espanjan Santiago Tarrio (-10).

Rankingin 20 parasta nousee ensi kaudeksi ”sarjaporrasta” ylemmäs.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje